Ново двайсет! В Провадия кмета Жоро (Данъка) Илчев раздава бонуси за събиране на повече данъци

Споделете в:

БОЖЕ ОПАЗИ! КАКВО ДОКАРА НА ГЛАВИТЕ НА ПРОВАДИЙЦИ?

В края на 2021г. в Провадия след предложение на общинския кмет-софиянец Жоро (Данъка) Илчев са раздадени бонуси на избираеми кметове на села от общината.

В общинския съвет преди одобряване на решението възникват въпроси относно критериите по които кмета Жоро Илчев е решил да ги раздава.

Припомняме, че кмета на Провадия не е от Провадия. Той е софиянец, спуснат от Цветан Цветанов на местните избори през 2019г. Местната организация на ГЕРБ също е изненадана от появяването му в редиците им преди изборите, но човека се представя по медиите като близък на Бойко Борисов. В обширно платено интервю за една от най – големите печатни национални медии, самия той разказва за 40-годишното си познанство с тогавашния премиер Борисов. В последствие се разбра, че всъщност НЕ Е толкова близък на Бойко Борисов, а просто е ИЗЛЪГАЛ ПРОВАДИЙЦИ ЗА ДА СЕ ПРАВИ НА „ГОЛЯМАТА РАБОТА“!

В края на краищата провадийската организация на ГЕРБ решава и се преборва спуснатия за кандидат за кмет софиянец Жоро Илчев, да не е в листата им за общински съветници и в случай на провал като кмет ДА НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА провадийци. Но злината е сторена и няма връщане назад! Жоро (Данъка) Илчев стана кмет, че и има още две години! Тежко им и горко на провадийци! Дръжте се здраво – още има-няма две години кмета-софиянец явно ще Ви вдига данъците.

Но вижте сега какво е измислил умника – кмет?

Припомняме, че Жоро (Данъка) Илчев още с назначаването си през 2019г. предложи и се увеличиха такса битови отпадъци. Същото се повтори и през 2020г. На въпрос „по какви критерии се определиха тези суми за бонуси на кметове, които са избираеми“, забележете какво отговаря:

„Сигурно има някакви критерии. Не съм гледал към слънцето.“

Ами да погледне Жоро (Данъка) Илчев към Слънцето

След отговора „Не съм гледал към слънцето“ казва критериите по които е определил бонуси на кметовете на селата.

А те са само два – първия е броя на жителите на съответното населено място, а втория критерий е събираемостта на данъците от съответния кмет.

Камъчето, заседнало в гърлото на кмета на Провадия Жоро Илчев, е изплюто – колкото повече данъци съберат селските кметове от жителите, толкова по – голям ще им е бонуса. Това трябва да ги мотивира още повече, по началния тласък, който им дава общинския кмет Илчев. Според надеждни източници от общината на някои кметове на села „въобще не им пука, колко бонус ще им даде големия кмет, по подходящо намират да са човечни към хората, с които са по цял ден“.

Други обаче вече подтичват подир подхвърлената им бонусна стръв, според публикации в социалните мрежи от провадийско.

„В първите дни на новата 2022год. галениците на властта, селските кметове побързаха да си изработят коледните бонуси, като причакваха де що гражданин на Републиката се появи на селския мегдан, за да му връчат новите честитки за местните такси и данъци. До сълзи трогва жеста да видиш кмета, как изпълнява функцията на пощальон и те обхваща един патриотизъм и вяра в светлото бъдеще, та тутакси ти идва да звъннеш на брат‘чедите в Англия да се прибират и да не бачкат ангария на ония студенокръвни експлоататори. Когато погледнеш честитката и започнеш да питаш кое какво е и как се определя и защо има няколко левчета в повече от предходни години, започва едно чупене на пръсти и кривене в ханша от исполина на местната власт, като крайпътна жрица на най-старата професия и едни обяснения от рода ами не знам, ами той големия кмет, ама ако не подпишеш ще има глоби и бла, бла, бла несвързаности.“

Жоро (Данъка) Илчев-кмет на община Провадия, дошъл от София да „оправя провадийци“ обещава още:

„Останалите кметски наместници с отделна заповед също ще получат бонуси според възможностите, които имаме и икономиите.“

Не става, обаче ясно в тази малка община Провадия от какво ли са икономисали?

Да не би икономиите да са от почистването на град Провадия и 24-те села от общината? Защо ли жителите на община Провадия непрестанно се оплакват от мръсотията в града и селата?

Колко ли още бонуси се раздават от кмета на Провадия, без това да е ясно на общински съвет и граждани? Самия кмет на същата сесия обяснява, че другите бонуси ги раздава на заслужилите със своя заповед. Едно изречение в изказването му прави впечатление: „Освен това и служители от други дейности в общината също ще получат бонуси според възможностите.“ (Сигурно има в предвид любимците му Богдана Стойчева, Бисер Денев и Женя Милкова). А те по какви критерии и от къде пари? Критериите посочени от кмета са два – брой жители на населено място и колко данъци и такси е събрал конкретния служител от жителите на Провадия. Пак според изказването на кмета парите идват от икономии.

Чистата математика показва следния извод – икономисвайки средства, които са заложени за различни дейности, като например чистотата и озеленяването, в края на годината в Провадия кмета раздава едни бонуси от същите тези икономии.

Математическия модел е следния:

-> за да се получат тези бонуси трябва съответния служител да има принос в събирането на налозите от своите съграждани,

-> които заради мръсотията в града и селата негодуват и не искат да плащат такси за неизвършената услуга чистота,

-> която пък е неизвършена на 100% за да има икономии, а от там да могат да останат пари и да се получат бонуси.

След решаване на уравнението, излиза, че само жителите и гражданите на община Провадия, със постоянно увеличаващите се данъци и такси, са в „разход“, а раздаващия бонусите на килограм от икономии и бонусополучателите са в „приход“.

Който разбрал – разбрал! Оправия няма!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *