Крум Зарков: Подкрепяме Радев в неделя, от понеделник започваме възстановяването на БСП

Споделете в:

Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП, подчерта Зарков

Подкрепяме Радев в неделя, а от понеделник започваме възстановяването на БСП. Това заяви в студиото на bTV Крум Зарков, който е водач на листата на БСП в Русе.

Социалистите ще решат кой да е лидер на БСП – така Зарков отговори на въпроса дали той е наследник на Корнелия Нинова на челното място на левицата.

„Получавам доста сериозна подкрепа отвсякъде и удари от онези сайтове, които са заети да очернят хората. Ще взема решение дали ще се кандидатирам за поста когато започне съответната процедура“, каза още Зарков.

По думите му по-важното в ситуацията е съставянето на правителство и чак тогава възстановяването на левицата.

„Няма противопоставяне между Румен Радев и БСП, според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев“, каза Зарков.

Той допълни, че действията на „Продължаваме промяната“ са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е било правилно. „След президентските избори, от понеделник трябва да работим за стабилно правителство“, каза Зарков.

Преговорите за кабинет и екипът от левицата, който ще участва, зависят от националния съвет на БСП, подчерта Крум Зарков. „Те ще дадат съответния мандат на който преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях“, каза още той.

БИГ 5


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *