МВР удари купувачи на гласове в Провадия, Дългопол и Долни чифлик, „цъфнаха“ хилядарки, списъци и реклама за ГЕРБ

Споделете в:

МВР спъна действията на купувачи на гласове от три общини – Провадия, Белослав и Долен чифлик. Иззети са 60 хиляди лева, тетрадки с имена и ЕГН-та. Над 10 души са задържани. Открито е доказателство, че са раздадени над 230 000 лева за Провадия, Белослав и Дългопол. Снимките са повече от красноречеви, а ето и какво още допълват от полицията:

На 11.11.2021 г е проведено СПО по линия на противодействие на престъпления свързани с политическите права на гражданите в община Провадия община Белослав и община Долен чифлик, както и на територията на град Варна. Общо обезпечените адреси са 27, като се извършват претърсвания на 22 адреса, задържани са 14 лица.

При претърсването и изземването са намерени голямо количество пари около 50- 60 хиляди лева в различна валута, тетрадки, с описани имена на населени места, списъци с лица и ЕГН, вероятно гласоподаватели, иззети са и рекламни материали на политическа сила „ГЕРБ“ компютърни конфигурации, телефони, флаш памети. Работата по СПО продължава и с претърсване в кметствата в селата Петров дол, Блъсково, Бозвелийско и Градинарово с цел проверка на постъпили данни затова, че кметовете на тези населени места са оказвали натиск да се гласува за определена политическа сила.

Намерена е тетрадка с описани пари 48000 лв за община Аврен, за община Провадия на обща стойност 146000 лв, за община Белослав – 15400лв, за община Дългопол – 23100 лв, общата сума възлиза 231 800 лв.

На началната снимка са откритите доказателства.

Източник: frognews.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *