Водачът на листата на “Демократична България” за Монтана Борислав Сандов посети Monbat

Споделете в:

По покана на Петър Христов – член на Съвета на директорите на Monbat водачът на листата на “Демократична България” за Монтана Борислав Сандов и председателят на Търговско-промишлената палата в Монтана Христо Петров посетиха местната база на един от водещите европейски производители на батерии Monbat. Те се запознаха на място с производствения процес  и плановете за развитие на това важно за Монтана предприятие.

Развойната дейност на Monbat се фокусира върху производството на инфраструктура за съхранение на електроенергия, което е от ключово значение за бъдещето на новите технологии в енергетиката. Енергийният преход, който се налага от новите климатични политики, включва не само използването на нови източници на енергия, но също така внедряването на “умни мрежи” и технологии за съхранение на енергията.

Благодарение на такива бизнеси Монтана има огромния шанс да получи стратегически предимство за своето бъдеще, особено ако на територията на областта този капацитет бъде насочен към създаването на гигабатерия. Това ще реши едно от най-сериозните предизвикателства пред сектора на възобновяемите енергийни източници – съхранението на енергия, която се произвежда при благоприятни метеорологични условия и отложеното й използването при неблагоприятни. Това ще доведе до революционен скок в производството и използването на енергия от ВЕИ, чиято цена вече е конкурентна на цената на другите източници.

“Демократична България” работи за модернизацията на българската енергетика чрез преминаване към нови чисти технологии за производство на енергия, чрез децентрализация на производителите и за постигане на енергийна независимост на семействата, общностите и регионите.

Гласувайте за “Демократична България” с номер 30 в бюлетината и за Борислав Сандов с преференция 101!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *