Делян Пеевски: Толерантността между етносите е без алтернатива

Споделете в:

„Толерантността между етносите, между мюсюлмани и християни, между всички български граждани, е без алтернатива“.

Това заяви днес в Белица водачът на листите на ДПС в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски.

Той беше посрещнат лично от кмета на града Радослав Ревански, като беше придружаван от областния председател на ДПС Ведат Хюсеин, общинския председател на Движението в Белица Бекир Бекир, кандидата за народен представител от Благоевград Елхан Кълков и председателя на младежката структура на ДПС в Благоевград Ибраим Зайденов.

При посещението си в общината, която е със смесено население, Делян Пеевски пи кафе с част от жителите на града, като събра на едно място представители на различни етноси и религии. Те пък от своя страна му благодариха за всичко, което е направил не само за Белица, а и за целия регион, както по време на пандемията, така и докато бе депутат в няколко състава на Народното събрание. Подчертаха, че са радостни от това, че е решил да се завърне в политиката, защото – по думите им – по този начин ще имат достоен представител и в парламента, а и в обществения живот на държавата като цяло. И го увериха също така, че живеят в пълно разбирателство, независимо от опити на различни кръгове в държавата да бъдат противопоставяни едни на други на етнически или религиозен принцип.

Делян Пеевски от своя страна посочи, че се радва от видяното в общината и най-вече от разбирателството между жителите на града. „Политическият елит е длъжен да направи така, че да създаде условия за толерантност и процъфтяване на това разбирателство, за да прогресира държавата в бъдеще“, посочи той.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *