БЕРМУДСКИЯТ ТРИЪГЪЛНИК В ОБЩИНА ВЪЛЧИ ДОЛ – ДОБРЕ ИЗПЛЕТЕНИ ФИНАНСОВИ ПАЯЖИНИ И МРЕЖИ ОТ СХЕМИ

Споделете в:

ВЪЛЧИ ДОЛ – ОБЩИНАТА В КОЯТО ИЗЧЕЗВАТ ПАРИ И ДОКУМЕНТИ, НО БРОЕНЕТО НА ГЛАСОВЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНА ПАРТИЯ Е КОНСТАНТА

През изминалата седмица Община Вълчи дол отново влезе в полезрението на разследващите органи с нов скандал, а именно арестът на Директора на БКС Димов Димов.

От Държавното обвинение са категорични, че става въпрос за нерегламентирана лихварска дейност и евентуален натиск върху зависимите лица по време на провеждането на избори на територията на Общината.

Това не е първият скандал, в който лъсва името на варненската община. През 2020 година КПКОНПИ излезе с решение за наличие на конфликт на интереси на кмета на Общината, след поредица от дела, същият беше отстранен едва юни 2021 година.

До момента няма насрочени частични местни избори, благодарение на адвокатски хватки и протакване на срокове.

Целта е да остане по-малко от една година до редовните избори, за да не се провеждат частични такива.

Поредното дело във Върховен административен съд е насрочено за 6 декември 2021 и ще е цяло чудо, ако заседанието се проведе и има решение в срок. Междувременно „бившият“ кмет продължава да оказва влияние върху случващото се в общината, ползва служебният автомобил при нужда, а според граждани негови родственици са подизпълнители на проекти по извършване на строително монтажни работи на територията на общината и им се възлагат ремонти в държавни структури, където не са необходими обществени поръчки. Колко удобно…

Началото на октомври, когато кметски наместник простреля свой съселянин на територията на общината, същият беше освободен своевременно. Наши източници твърдят, че не така се случва с Директора на БКС, който все още е служител на Община Вълчи дол.

Но да видим какво се случва в една конкретна дирекция в структурата на Община Вълчи дол, а именно „Хуманитарни дейности и инвестиционна политика“ .

Директорът е навършил пенсионна възраст, но продължава да е държавен служител в разрез с всички указания и постановления, издадени във връзка с пенсионирането на лица на държавна служба. Бели кахъри, казват местните хора. Дамата е в уникална симбиоза с „бившият“ кмет и от там според запознати текат благинки и за двамата.

Нищо не се случва на територията на община Вълчи дол без знанието и съгласието на вече „бившия“ кмет Георги Тронков. Жителите забелязват, че той чинно присъства и на всички мероприятия на общината от рязане на летнички до събирания по случай на Деня на Българската община и се чудят какво се случва, но все пак с „общината на ГЕРБ“ всичко е възможно. Е, надяваме се до съвсем скоро…

Та въпросната дама-директор удобно е вмъкнала синът си в местното сдружение „Бъдеще за Вълчи дол“ като представляващ, което е едновременно с това и партньор на Общината в редица социални проекти. Освен в сдружението-партньор синът е и назначен /трудов или граждански договор/ като юрист към проекта „Реализация чрез интеграция в Община Вълчи дол“, на който и представляваното от него сдружение е партньор. При наличието на четирима юристи в общината и безобразно раздутият щат е много интересно какво точно върши господин юристът. В случая майката – директор, ръководител на проекта възлага на сина си – юрист работа, утвърждава му часовете и едни пари изтичат ли, изтичат. Но същите текат и към сдружението по различните други проекти. И това ако не е пък тежък конфликт на интереси…

Други интересни факти около кадровите изцепки на общинарите – кмет на село, обърнете внимание Кмет, не кметски наместник е едновременно и шофьор и вози децата от селото, които посещават училище и детска градина. Същата дейност извършва и лице, което по принцип работи в държавно предприятие АПИ.

Абе въобще много е интересна ситуацията в тази малка по жители, но голяма по схеми и финансови преплетки община.

Нищо чудно скоро да има и още проверки, ревизии и арести, но нека оставим тази чест на разследващите органи, които със сигурност ще налазят в Община Вълчи дол съвсем скоро.

Тогава всичко, което жителите на общината виждат и знаят от години ще бъде облечено в документи и обвинения.

Поживём увидим…


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *