ЦИК стартира приема документи на ИК за президентските избори. ГЕРБ чакат до последно

Споделете в:

Централната избирателна комисия започва да приема документи на кандидатите за президент и вицепрезидент, издигнати от инициативни комитети. Крайният срок за подаване на заявление за регистрация е до 4 октомври 2021 година.

Именно инициативен комитет от 100 души ще издигне за втори мандат сегашния президент Румен Радев в двойка с вицепрезидента Илияна Йотова. Учредителното му събрание е тази вечер от 18.00 часа в Националния дворец на културата. В него ще участват и трима депутати от БСП.

Очаква се да има представители и на „Продължаваме промяната“. До момента големите партии не са издигнали свои кандидати, въпреки че дадоха заявки, че ще го направят.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че ще обявят кандидат-президентската си двойка в последния възможен момент /на 12 октомври/. В неделя коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за явяване на предсрочните парламентарни избори.

Срокът, до който Централната избирателна комисия продължава приема на документи от партии и коалиции за участие във вота на 14 ноември изтича на 29 септември.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *