Начало на регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК

Споделете в:

ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за президентските и предсрочните парламентарни избори на 14 ноември. Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 9 до 17 ч.

Крайният срок е 29 септември. До 12 октомври трябва да приключи регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент. На 13 октомври ЦИК ще определи номерата в бюлетините с жребий, а на 15 октомври се открива предизборната кампания.

Вчера Министерският съвет одобри план-сметката на вота – 123 милиона и 800 хиляди лева – толкова ще струват президентските и парламентарните избори. В сумата влиза и възможността за провеждане на балотаж на президентските избори на 21 ноември.

Ако трябва да бъдат купени допълнителни машини за гласуване за изборите 2 в 1, кабинетът ще отпусне допълнителни средства. „Сиела Норма“ е готова да достави 5000 машини за гласуване – на цена от 5 200 лева на устройство, което прави 26 млн. лева общо.

Фирмата е готова да осигури логистиката на машинния вот на 14 ноември срещу 13,5 млн. лева, което включва и транспорт на машините в чужбина.

Днес в 18 ч от фирмата са поканени в ЦИК във връзка с обществената поръчка за техническото обслужване.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *