Кольо Колев: Формацията на Петков и Василев ще има потенциал

Споделете в:

Хората не намират на политическия пазар субекти, които им вдъхват надежди. Затова мисля, че нова политическа формация има потенциал. Кирил Петков и Асен Василев без съмнение нямат харизмата на Бойко Борисов.

Корнелия Нинова непрекъснато се бори със собствените си призраци и врагове – ту в партията, ту извън нея. Новата политическа организация може да торпилира настоящата ситуация и да даде надежда, опирайки се върху здравия разум. Корнелия Нинова каза, че Петков и Василев я крадат. Това да не е зимнината, която БСП си е направила? Тези хора имат своите мисли. Няма основание някой да каже, че „ги крадат“. Ако Корнелия Нинова си позволи да не подкрепи Румен Радев, ще бъде изхвърлена. ИТН също заяви подкрепата си към Румен Радев и това беше правилен ход, защото съчетава президентски с парламентарни избори. Радев започва да се явява като враг номер едно на повечето партии. Той е набрал голяма преднина пред всички потенциални кандидати, заяви още пред BGonAir.

ГЕРБ ще симулира някаква президентска битка. Основната им цел ще са парламентарният вот с надеждата, че новата конфигурация отново няма да излъчи правителство, за да се обърне отново към Бойко Борисов. Смесването на парламентарни и президентски избори не е добър вариант, защото се смесват вот на две власти. Принципът е , че „власт власт възпира“. В случая обаче нямаме особен избор, защото ни захлупи поредица от неуспешни парламенти, каза още Колев.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *