OБЩИНА и ФИРМА в съдружие мамят жителите на Провадия

Споделете в:

Докато преди два месеца провадийци се чудеха „община или фирма не си върши работата“, заради задълбочаващата се тогава криза с отпадъците в Провадия, сега отговора е намерен.

Оказва се, че меко казано гражданите на Провадия са излъгани – вместо най – малко 8 контейнера за строителни отпадъци по сключен договор, на територията на общината има само… ДВА !?!

Това беше от ясно по – ясно, след като проблема с отпадъка създаваше толкова грижи на хората и постоянно се задаваха въпросите „Къде могат да се хвърлят строителни отпадъци?“; „Къде са сложени минимум 8 контейнера за строителни отпадъци по сключения договор?“; „Може ли отговора да е в две от многото възможни хипотези – няма 8 и повече такива контейнери, с което общината автоматично става причина за това явление или някой има сметка да взема някой лев, за да извози срещу заплащане домакинския отпадък от ремонт, защото „няма къде“, а този някой „знае къде“?“

При установяване на незаконно сметище на територията на община Провадия, инж. Кадрия Мехмед пряко е задала въпроса към отговорните общински служители кои са местата на останалите контейнери за строителни отпадъци, освен общоизвестните два на т.нар. „Опитно поле“ в крайнините на Провадия.

Цитат от изложението на проблема от инж. Кадрия Мехмед в социалните мрежи:

„Тъй като, има страшно много запитвания и така, и така целия отговорен общински персонал бе събран на незаконното сметище попитах: „Къде са останалите 6 контейнера за строителни отпадъци, защото аз знам само 2 на опитното поле?“. Отговора беше – „Няма 8, а само 2 контейнера за строителни отпадъци на територията на община Провадия. Само толкова сме възложили на сметопочистващата фирма.““

С този отговор от служители на Община Провадия става категорично ясно, че OБЩИНА и ФИРМА в съдружие мамят гражданите в Провадия… с броя на контейнерите.

По договор има заложена минимална бройка, която втора години вече не се осъществява …освен на хартия.

Неотдавна присъстващите на Кръглата маса Провадия потърсиха решение как да бъде преодоляна неразборията със сметопочистването и ширещата се мръсотия в града. Тогава и разнищиха договора между Община Провадия и сметопочистващата фирма.

Договора е сключен с избраната фирма, след търг, на който са участвали общо три фирми.

Постигнатата цена по обществената поръчка е близо 4 600 000 лв. с ДДС от парите на провадийци.

По договор фирмата е задължена да постави минимум 8 бр. контейнери по 5 куб.м. за строителни отпадъци, където гражданите да изхвърлят безплатно строителния си отпадък от домакинството.

Тази услуга е заложена в договора със сметопочистващата фирма и е калкулирана в такса смет на физическите лица за ремонти в домакинството.

Т.е. всеки един провадиец плаща за тези липсващи 6 контейнера !?!

Т.е. ОБЩИНА ПРОВАДИЯ взема на всеки провадиец пари за …. НИЩО !?!

Е, това не си ли е чист вид РЕКЕТ ?

Защото Ви припомняме, че ако не си платите данъците кмета Ви Жоро Илчев веднага Ви дава на ЧСИ и Ви запорира заплати, имоти и въобще каквото имате!

Така че, реалността е такава – трябва да има минимум 8 контейнера за строителни отпадъци в Провадия, а има само два.

Но Ви събират ПАРИ ЗА ОСЕМ !!!

P.S. Провадийци, все още ли Ви е кмет онзи софиянец, който дойде да Ви „оправи“? Защото ако е той явно, че Ви „оправя“ професионално !!!

НПО към РИОСВ София

Основния текст е взет от Гледна точка Провадия, а заглавието е на БГ Региони


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *