Обещание всички улици в Бобошево да са афалтирани – така ли е?

Споделете в:

Няколко улици в град Бобошево не са асфалтирани, въпреки че изглежда има кметско обещание да бъдат. Една от тях е улица „Домокрайска“ от №1 до №6, за която сигнализира читател на Actualno.com.

Той твърди, че общината е спечелила проект за асфалтирането на 22 улици, сред които и въпросната „Домокрайска“. Това обаче остава само една мечта на живущите там, която години наред не се осъществява.

Потърсихме кмета на община Бобошево за коментар по темата, но към момента на публикуване на материала все още не можем да осъществим връзка. В интервю пред местна медия през 2014 г. кметът на общината Крум Маринов твърди: „Инвестициите могат да се окажат много повече: 2 милиона ще инвестираме в 22 улици в град Бобошево по спечелен проект – в момента се правят процедурите на обществените поръчки.“ В търсене на отговор по темата, екипът на Actualno.com попадна на отворено писмо към кмета на община Бобошево от разгневен гражданин през 2017 г. В него той пише: „За предприетите от Вас действия за изграждане на улица не сте ме уведомили нито писмено, нито устно. Това е наказуемо и аз ще ви съдя, ако има още щети в резултат на действията Ви. Събарянето на оградата ми и унищожаването на насажденията са заради една улица с дължина само 20 м, която не знам по чие желание е започната и кой ще я ползва?! Интересно ми е има ли за това строителство решение на Общински съвет? Предполагам висшестоящите органи ще се самосезират и ще проверят това.“ Прави впечатление, че проблемите с асфалтирането или липсата на такова продължават години наред.

Остават отворени следните въпроси: 1. Улица „Домокрайска“ сред тези 22 улици ли е и ако да, защо асфалтирането не се е осъществило? 2. Има ли още улици като тази, които би трябвало да са асфалтирани, но не са? 3. Колко улици има в град Бобошево и ако са повече от 22, на какъв принцип се избира това кои да бъдат асфалтирани и кои – не? 4. Докога трябва да бъдат асфалтирани всички улици в град Бобошево? Още от КЮСТЕНДИЛ: Деца от Кюстендил се включват в пешеходен поход до Осоговска планина Кюстендилска област все по-близо до колективния имунитет срещу COVID-19 Кюстендил с център за високи постижения в областта професионалното образование в рамките на ЕРАЗЪМ + Учителят Светлин Колев е водач на листата на ПП МИР в област Кюстендил Маските на открито в Кюстендил остават задължителни до 7 март Олимпийският зимен фестивал събира отново младите български спортни таланти в Осогово

Actualno.com


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *