Христо Иванов: ДБ подкрепя за министри в кабинета на ИТН Кирил Петков, Асен Василев и проф. Денков

Споделете в:

Призоваваме личният състав на кабинета да бъде подбран внимателно. Има хора в служебното правителство, които привличат огромно одобрение. Не знам защо Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков не се интегрират в един нов кабинет. Те могат да допринесат с огромно доверие и качество в състава на правителството. Това заяви в декларация от името на ПГ на ”Демократична България” Христо Иванов.

„Задачата за съставяне на правителство, при толкова партии, разделителни линии е сложна. Обещали сме на нашите избиратели, не каквото и да е правителство, не на всяка цена, а кабинет, който наистина може да промени и трансформира България“, каза още той.


„Ключова за нас е корупцията – правителството трябва да може да се справи с нея, а това ще е и тестът за кабинета. Корупцията е предпоставка за провеждането на всички останали политики в България. Казват ни го от ЕС, международните инвеститори и Държавния департамент на САЩ, казаха ни го и чрез санкциите по „Магнитски“, допълни Иванов.


Корупцията разрушава институциите и Републиката. Ще подкрепим правителство, което може да се справи с този проблем, разкри народният представител от „Демократична България“.


Иванов разкри, че с ИТН няма още споразумение, а досега са водени само разговори. Още нямат и конкретни имена, а „нещата опират и до човешкия фактор“. От ДБ не гледат с добро око на разговорите с ДПС, а искат да се подсигури не правителство, а сигурно управление с категорична програма с дистанция от ГЕРБ и ДПС.


Няма съмнение, че в парламентарните групи на двете политически формации могат да се водят разговор. Тези партии в ядрата си са заложник на организирани корупционни групи, около Борисов и „сарая“, категоричен бе депутатът от ДБ. „Докато те не се отърват от това, не трябва да се допускат до дневния ред и търговията с него – това е вратата за корупцията“, псочи Христо Иванов .

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *