Борисов: Няма да подкрепя Слави по никакъв начин. Ако получим мандата – връщаме го веднага

Споделете в:

Бил съм се срещу Слави два месеца, сега каква е логиката да го подкрепя? Извинявам се на народа, че ще страда, но не! Няма да подкрепя Слави по никакъв начин. Той е рожба на токсични партии. Това заяви категорично на брифинг експремиерът Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ получи мандата, веднага ще го върне. И този път Борисов няма да влезе в Парламента като депутат.

„Кое зло да избера – имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов. Не подкрепяме правителство – имам Бойко Рашков. Подкрепяме – имам Слави Трифонов. Ако ни докарате до трети избори, няма никакво значение какво ще се случи с ГЕРБ. Умолявам ви, вие надробихте тази попара, ще я сърбате. Стотици милиони похарчихте за избори. Съберете се, ако няма кабинет, няма да има бюджет“, каза още той.

„Вчера отново се върти приказката, че аз едва ли не участвам с партията си в някаква уговорка с „Ива такъв народ“. А бе хора вие щяхте да ни изчегъртате! Вие сте токсични, аз не ви искам! Не очаквам ИТН да направят правителство. Планът им с президента е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта, колкото може“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Всички подкрепяха правителство на Трифонов, а сега какво“, попита той в началото на брифинга и припомни изказвания на политически лидери. На въпрос обаче какво се промени в неговото предложение да отстъпи 10 депутата на Трифонов, той заяви: „Нищо не се промени. Никой не ми е поискал. Искам тримата (бел. ред. Мая Манолова, Христо Иванов и Тошко Йорданов) да дойдат да ми поискат, ама те няма да дойдат“, уверен е Борисов.

От думите му стана ясно, че ако ГЕРБ получи мандата, веднага ще го върне. „Ние сме категорична опозиция“, заяви Борисов.

Във връзка с това, че бившата председателка на Народното събрание Цвета Караянчева няма да е част от 46-тия парламент, експремиерът заяви: „Нищо, на следващите избори ще я изберат“.

„Като гледам как са ме почнали сега с разпити, по-добре и аз да не влизам в парламента, за да не утежнявам работата на полицаите“, добави той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *