ОСТАВИХА ЧИРПАНСКИЯ ЗА ПОСТОЯННО В АРЕСТА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ И ЗА ПРИНУДА

Споделете в:

Днес в съда се гледа мярката за неотклонение на Николай Тошев – Чирпанския, за когото АФЕРА първа писа, че е задържан за купуване на гласове, както и за афери с обществени поръчки.

По искане на Варненска Районна прокуратура Николай Тошев – Чирпанския бе задържан за 72 часа за престъпъпление против изборните права на гражданите.

Чирпанския е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл.143 ал.1 НК /принуда/ и чл. 167 ал.3 от НК за организиране и предлагане, и даване на имотна облага на другиго с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Политическата партия е ГЕРБ, тъй като във Варна е обществена тайна, че Чирпанския работи за Даниел Славов – Дънката, който пък съпортва ГЕРБ.

На 2 юли във Варненска Районна прокуратура е образувано досъдебно производство след извършване на проверка на материалите на ТДАНС – Варна по случая.

В хода на работата по случая е установено, че Николай Тошев – Чирпанския е съпричастен към горепосочените текстове от НК.

Чирпанския остава с постоянна мярка „задържане под стража“ в ареста, а работата по делото продължава.

Afera.bg


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *