БСП получава и връща последния мандат за съставяне на правителство

Споделете в:

Президентът Румен Радев връчва днес последния проучвателен мандат за съставяне на правителство. Ще го получи ПГ на ”БСП за България”. Социалистите вече обявиха обаче, че ще върнат мандата веднага и няма да предлагат кабинет.

За първи път в най-новата ни история, няколко месеца след редовни парламентарни избори, ще има предсрочен вот за ново Народно събрание. Партиите в 45-я парламент не успяха да сформират кабинет.

След официалния отказ на коалицията ГЕРБ-СДС да предлага правителство, миналата сряда партията на Слави Трифонов  „Има такъв народ“ получи и веднага върна на президента втория проучвателен мандат. Това ще направят днес и от „БСП за България“ след като получат от президента третия и последен мандат за съставяне на правителство.

След 3 неуспешни опита 45-тото Народно събрание да излъчи редовно правителство, сега на президентът Румен Радев остава задачата да назначи служебен кабинет. Държавният глава трябва да издаде и указ за разпускане на Народното събрание, в който да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *