Какво символизира връщането на новите депутати в старата сграда на парламента?

Споделете в:

Журналисти и политолози коментираха връщането на новите депутати от 45-тото народно събрание в старата сграда на парламента – информация, която стана ясна вчера, но на фона на големите спорове миналата година, когато депутатите се преместиха в сградата на бившия Партиен дом.

Журналистът Валерия Велева посочи пред Нова телевизия, че връщането в старата сграда за някой може да е със символно значение, но това било изцяло технически въпрос.

Като „много хубав символ“ определи връщането в сградата журналистът Петко Георгиев, което е и „завръщане към парламентаризма в България“. Грозен е символът НС да е в Партийния дом, коментира той и определи самото местене като „грозна грешка“.

Петко Георгиев добави, че вече има хипотеза за изготвено мнозинство в парламента. Според него изборното законодателство трябва да се оправи още сега.

Велева посочи като проблем липсата на разговори между лидерите на парламентарните групи. Според нея между Мая Манолова, „Да, България“, Слави Трифонов няма синхронизация.

„Самите те казват, че не си вдигат телефона, а единственият човек, с който се разговаря, е Тошко Йорданов. Не си говорят с ГЕРБ, с БСП…“, обясни тя.

Политологът Стойчо Стойчев е песимист, че новите лидери ще си говорят и смята, че ще сме свидетели на декларации и нападки, а не на конструктивен диалог.

Всички чертаят линията на разделение, а не линии на съгласие, смята и Велева. Ако се влезе с конфронтацията от изборите, Народното събрание няма да просъществува дълго време, смята тя.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *