На последните места сме, защото не ни доставят ваксини, оправда се шефът на „Пирогов“

Споделете в:

На последните места по ваксиниране сме, защото не ни доставят ваксини. С това се оправда директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов. Той не вижда проблем в България. По думите му проблемът идвал отвън.

„Много бързо ще компенсираме и последните ще станат първи“, заяви уверено той по Нова телевизия. До края на лятото ще достигнем 70% ваксинирани, увери той. След 10 април всички щели да имат право на избор. От следващият месец РНК ваксините се вдигат тройно. Според него именно след 10 април щяло да има много по-голям обем от възможности.

„10-дневното ограничение ще даде своя резултат. Най-много се притесняваме за учениците. Но като видите кога свършват десетте дни, след това има още 2 дни междинни, идват изборите, ще се увеличи реално връщането на училище поне с още 10 дни”, коментира още шефът на „Пирогов“.

Той увери, че всички медици правят това, което се налага.

„Като лекар мога да кажа, че правим всичко, което се налага и мисля, че при тази трета вълна са изключително адекватни действията на здравните работници и на всички болници. Категорично смятам, че това, което се прави, от медицинска гледна точка е правилно. Не могат да се упрекнат медицинските работници, те вече почти всички са ваксинирани, работят без страх, много повече правят за лечението на своите пациенти. Самото лечение стана много по-адекватно“, каза шефът на „Пирогов“.

Оценката му за здравните власти също е висока.

Според него нашите съседи страни си занижават леталитета.

Той отчете, че нацията ни е имала сериозни здравословни проблеми и преди коронавируса.

Много малък е процентът на повторно заразените, отчете проф. Балтов.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *