Д-р Аспарух Илиев: Болниците са на колене, по-рано трябваше да въведат мерки

Споделете в:

Болниците са претоварени и са на колене. Тези мерки трябваше да настъпят преди седмица- две. Свободни съчинения са, че вируса мутира, когато сме затворени. Истината е, че мерките отлагат пика и го правят доста по-плосък. За съжаление обаче ще имаме доста болни и доста починали. Това заяви д-р Аспарух Илиев в ефира на Нова телевизия.

Попитан колко са застрашени децата, той заяви, че виждаме при британския щам те да проявяват повече симптоми. Това е една сигнална лампа, че никой не е защитен. Във всички случаи, за да преодолеем коронавирусната инфекция е да имаме добро ваксинационно покритие.


„Не трябваше да спираме ваксинацията с АстраЗенека. Данните не показват никакъв по-голям риск от ваксинирани и заболели. Рискът от тромбози при ваксинирани и не ваксинирани е равен“, смята д-р Илиев.


По думите му смъртните случаи от тромбоза са единични и извадени от контекста. „Не смятам, че става дума за търговска война“, заяви още той.


Това, което е известно за френския щам е, че ако не може да се установи с PCR, то пробите му могат да се нагодят методите за дефектиране на подобен вариант.


Той бе категоричен, че Европа трябва да развие производствения си потенциал и да може да отговаря сама на нуждите си за ваксини в бъдеще.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *