Уговарят човека на Пеевски в ДАНС да поеме КПКОНПИ

Споделете в:

Уговарят човека на Делян Пеевски в ДАНС да поеме ръководството на КПКОНПИ. Става дума за Недялко Недялков, който е зам.-директор в родното ФБР. Това съобщиха за Фрог нюз източници от същото ведомство.

Според тях Недялков се дърпал, защото считал рокадата за понижение. Нещо повече, смятал, че в ДАНС ще има повече възможности за действие. Не е тайна, че от много време именно той е сивия кардинал в агенцията. Наскоро официално бе потвърдено, че зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков всъщност е роднина по съребрена линия на Димитър Събев – Агент “Асен” на ВГУ на ДС и  виден член на “Кръга Банкя”.

 

Смята се, че именно той е имал решаваща роля за неговото издигане в службите за сигурност. Разследване на „Биволъ“ пък показа, че Димитър Събев с още двама души са имали бизнес обвързаности . Един от тях е титуляр на сметката в Инвестбанк, през която са минали милиони на режима на венецуелския диктатор Мадуро. В миналото Събев с другите двама са били управители на дъщерни фирми на руската Нефтена Компания “Руснефтехим”.

Според медийни публикации, в миналото Недялко Недялков се подвизавал из офисите на първите силови групировки, обитаващи комсомолския хотел „Орбита“, недалеч от японския хотел в столицата. Там той бил ползван повече като момче за всичко, отколкото като бизнесмен с качества. Поради тази причина колеги го майтапели, че всъщност истинското му име е Недодялко Недодялков.

 

Други източници на Фрог нюз припомниха, че Недялков е от Хасковско и преди се ползвал с подкрепата на бившия вече зам.-шеф на ДПС и зам.-председател на парламента Христо Бисеров. Припомнят също, че Недялков е оглавявал дирекция „Класифицирана информация“ на агенцията в периода, когато от ДАНС изтичали документи, секретни данни и компромати като от пробита кофа.

Въпреки това той не бил наказан, макар да било доказано, че именно  от агенцията са били изнесени разговорите между Бойко Борисов и ексшефът на митниците Ваньо Танов, станали известни като скандала „Мишо Бирата“. Тогава Цветлин Йовчев, който бе директор на ДАНС, се обиди и подаде оставка, но Недялков дори не бе споменат, а по-късно дори издигнат.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *