Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев подава оставка

Споделете в:

Шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев подаде оставка.

Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева пред депутатите в пленарната зала по време на заседанието в сряда.  Георгиев е подал сам заявление за напускане.

 

От близо две години Фрог нюз пише за управлението на Пламен Георгиев. Негови подчинени написаха куп „кървави“ писма за нетърпимата ситуация във ведомството.  Преди да гръмне скандала с терасата му, медията ни преди всички извади на показ имотното му състояние. Подразнен от писанията ни, той заяви, че за всичко, свързано с личността му, трябва да търсим пресцентъра. Увери също така че е чист и изряден. Именно Георгиев заяви за Делян Пеевски, че е чист бизнесмен.

 

В момента КПКОНПИ се тресе от вътрешни разпри между служителите. Те са разделени на лагери и гледат едни друг да се „топят“. Пламен Георгиев беше един от неофициално спряганите за главен прокурор. По врме на скандала с терасата му, той намери удобен пристан да се оправдава за имотите си  в медиите, свързани с депутата Делян Пеевски. Те застанаха като Матросов на амбразурата, за да го защитават, изкарвайки го жертва на медиен тормоз.

 

След новината за неговата остава, последваха и първи реакции във Фейсбук:

 

Весислава Танчева:

Пацо Терасо подаде оставка.
А Тони Балкони кога?

 

Петър Кърджилов:

Опитват се да тушират напрежението.

 

Припомняме ви, че „Апартаментгейт“ взе „главите“ също така на министъра на правосъдието Цецка Цачева и председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, които са закупули жилища от една и съща фирма, в една и съща кооперация, на занижени цени.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *