”Хакерът” Кристиян Бойков : Не съм пробил НАП, имаше заплахи към мен, страхувам се

Споделете в:

Не съм аз човекът, който проби системата на НАП, заяви Кристиян Бойков, заподозрян, че е хакнал данните на агенцията. Страх ме, бях пред нервен срив, призна той заедно с Георги Янков, представител на работодателя му – фирма за киберсигурност.

Той сподели пред bTV, че е бил пред нервен срив и че в ареста са го разпитвали 15 едри мъже.

 

“Има за какво да съм притеснен, защото цяла България се е обърнала срещу мен. Конкретно за случая не се притеснявам толкова”, каза той.

 

“Не мога да говоря в конкретика, но имаше заплахи. Всичко това е описано и когато му дойде времето, съдията ще ги прочете”, поясни той.

 

Кристиян Бойков разказа още, че когато от ГДБОП му сложили белезниците се притеснил изключително много. Акцията в офиса на фирмата, където работи, продължила около седем часа.

 

Сега не можел да ходи на работа, защото медиите го следели, но работел от вкъщи.

 

Нямам представа какво са масивите на НАП и дали са защитени, категоричен е Бойков. Преди 2 г. разбил сайта на МОН, за да покаже, че не е защитен.

 

“Не бих се нарекъл вълшебник, както каза премиерът. Аз съм просто един 20-годишен ученик”, каза Кристиян Бойков.

 

Той е категоричен, че атаката срещу него е всъщност срещу фирмата, за която работи.

 

“Не можем да позволим да компроментираме данни за информационната сигурност на нашите клиенти” – така Янков отвърна защо няма доброволно да се разкриптират трите компютъра, иззети от органите.

На този етап не бих ги отключил, защото там е целият ми личен живот, на какъвто имам право”, каза Бойков за личните сикомпютри.

 

“Притесняват ме медиите, защото не съм искал по никакъв начин да ставам известен. Бяха изписани неща, свързани с личния ми живот. Подразни ме това, че се ровят в него, без да знаят. По-удобно е за някои хора да пишат неща, за които нямат представа, вместо да питат. Опитаха се да ме изкарат богат, а не съм такъв“, каза още той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *