МВФ: Брекзит заплашва икономическия ръст на Германия

Споделете в:

Вашингтон. Експертите от МВФ твърдят, че очакваното излизане на Великобритания от ЕС може да доведе до понижаване на икономическите перспективи за Германия, предаде Deutsche Welle.
„Великобритания е важен икономически партньор за Германия и изменянето на икономическите отношения между най-големите икономики на Европа и втория ѝ по големина член няма как да бъдат незабележими“, заяви председателят на мисията на МВФ в Германия Енрику Детрагиаш. Според главния икономист на банка „Байерн ЛБ“ Юрген Михелс неопределеността, свързана с брекзит ще струва загуба за икономическия ръст на страната от 0,2% за тази година и на 0,5 за следващата.
Според прогнозите на МВФ ръстът на БВП на Германия тази година ще бъде 1,7% а през 2017 г- 1,5%. От там отбелязаха, че прогнозата не е отчитала икономическите последствия от брекзит. „Мислим да преразгледаме прогнозите в посока на понижаване“, заяви Детрагиаш. Той добави, че новата прогноза ва МВФ ще бъде публикувана в средата на юли в рамките на обзора на състоянието на световната икономика.

http://www.focus-news.net


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *