Георги Лозанов: ГЕРБ иска ПП-ДБ да се откаже от ролята на опозиция

Споделете в:

„Парадоксално беше две враждуващи сили да направят кабинет, а цената му плати основно ПП-ДБ“. Това заяви медийният експерт Георги Лозанов в студиото на „Здравей, България“.

„Нормалната ситуация е победителите да правят правителство, а загубилите – опозиция. Офертата на ГЕРБ всъщност е към ДПС и ИТН. Може да се каже, че партията на Борисов е в паритетна позиция – другите две формации са с изравнени сили с нея. ГЕРБ обаче иска ПП-ДБ да се откаже от ролята на опозиция“, заяви той.

Политологът Любомир Стефанов смята, че подходът на ГЕРБ е умерен и разумен, въпросът е дали заявката им за експетен кабинет ще бъде изпълнена. „Експертите не бива да са аполитични, абсурд е да изтъркваме хората само след шест месеца. Партиите трябва да инвестират капацитет в експертиза“, отбеляза той.

Социологът от „Галъп“ Първан Симеонов пък посочи, че Борисов е осъзнал какъв знак даде българското общество според начина на гласуване и ниската избирателна активност. „Расте наказателният вот срещу крайни формации. Ултимативният тон да има правителство само с първи тон може да се промени. Полковник Марков и “Величие“ открадна шоуто, така че забравихме, че ДПС вече е втора политическа сила. Ще дойде момент, в който Радев ще бъде последният шанс на евроатлантизма в България“, коментира той.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *