Димитър Гърдев: Макрон наблюдава конфликта в Украйна, разхождайки се по Сена. Много е лесно да говориш от 5000 км

Споделете в:

Позицията на България, по отношение на Украйна, трябва да изхожда от това какви са интересите ни и от интересите на българския народ”, заяви международният анализатор

Относно думите на президента Румен Радев за оръжието в ръцете на политиците, можем да се впуснем в различни хипотези. Но каква е позицията на водещата страна в НАТО – САЩ. Имаме категорично заявление от Белия дом, в което се потвърждава позицията на Вашингтон, че предоставените на Украйна американски оръжейни системи не трябва да бъдат използвани за удари на територията на Русия. И какво чуваме от френския президент Макрон и германския канцлер Шолц… Вижте, отстрани – визирам Макрон, е много е лесно да говориш. Той наблюдава конфликта от 5000 км, разхождайки се покрай Сена и между къщите на Ален Делон и други френски големи артисти. Много по-различно, когато наблюдаваш конфликта от Варна, която е на 400 км. Това каза в студиото на „ФАКТИ“ международният анализатор Димитър Гърдев, кандидат за евродепутат от ИТН.

„Така че нашата позиция – на България, трябва да изхожда от това какви са интересите ни и от интересите на българския народ. Ако се участва в някаква коалиция, както призовава Макрон, категорично забравете за член 5. НАТО няма никакво юридическо основание за намеса. И друго. Това няма да е решение на НАТО. Това може да е самоволно решение на една или няколко държави, които са се опитали да съберат някакви други около себе си. Ето тук виждаме здравия разум на САЩ. Вашингтон казва: „Участвайте, но ние нямаме нищо общо!“ От ИТН казваме категорично, че такива решения трябва да се взимат, когато сме надлежно информирани и разполагаме с достоверна информация. И друго. Имаме сувереното правим да откажем, имаме право на вето. Това е позицията и нашия лозунг, участвайки на местни избори и изборите за европейския парламент“, добави Гърдев.

Вижте какво още каза международният анализатор Димитър Гърдев:

mediamall.info


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *