Енергото плаща обезщетения на останалите без ток

Споделете в:

На потребителите, останали без ток и след 29 ноември заради снега, паднал в последния уикенд на предния месец, електроразпределителните дружества дължат обезщетение. Това смята председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов, който заедно с министъра на енергетиката Румен Радев бе изслушан в Народното събрание по казуса.

От казаното от двамата се разбра, че елекроразпределителното дружества, отговарящо за южна България се е справило с авариите в рамките на вътрешна процедура за ограничителен режим заради по-малкото щети, а другите две – Север и Запад, са подали заявление до министъра на енергетиката, че искат да използват процедурата , позволяваща им снабдяването с енергия да бъде спряно, за да може да се отстранят авариите.


Радев обясни, че неговата заповед за ограничителния режим за дружеството, отговарящо за Западна България е било до 24 часа на 29 ноември, а на северното – до 20:50 ч. на 29 ноември. За това са били уведомени както КЕВР, така и Европейската комисия. На тази база е и заключението на председателя на енергийния регулатор. В момента обаче комисията прави пълна проверка на електроразпределителните дружество и Иванов обеща в изводите и последствията от него да ведомството да бъде безкомпромисно.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *