Бивш зам.-министър: Полицията беше заложник на интересите на БФС

Споделете в:

„Полицията беше поставена в ситуация да бъде заложник на интересите на ръководството на Футболния съюз. Трябва да поемат отговорността за кръвта на тези полицаи“. Това заяви бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

„Очевидно се знаеше, че ще има такъв риск и това, че не бяха допуснати на стадиона направи обстановката още по-взривоопасна”, обясни Гунев в ефира на NOVA. 

„В планирането на самите действия на протеста има допусната грешка. Основният удар и сблъсък между полиция и протестиращи се случват в тесните улици около „Гурkо”, а не в Борисовата градина, където има възможности за маневриране със сили и средства от страна на полицията. Беше странно, че разрешиха да има протест там”, смята бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов.

Според него полицията търпи, докато не получи заповеди:

„Използването на водно оръдие е добър тактически ход. Като те полеят със студена вода започваш да мислиш малко по-трезво.

Противодействието на груповите нарушавания на обществения ред е много сложна полицейска операция. Изисква ясно, твърдо управление на огромно количество сили и средства“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *