Борисов през 2011 г.: Oстава само да измажем една сграда и сме готови за Шенген

Споделете в:

Лидерът на ГЕРБ се ядосал, че ПП-ДБ искат отчет от външния министър Мария Габриел за Шенген.

А пък депутатите му в предизборна кампания, особено уличеният в корупция Делян Добрев, хулят премиера Денков, че се е върнал от Австрия без положителен резултат и даже му искат оставката.

Да си припомним невероятните резултати на ГЕРБ по пътя към Шенген.

„Искам да отбележа, че страната ни е надеждна граница на Европейския съюз в момента. Остава ни само да измажем една сграда и сме готови за Шенген.“ Това казва на брифинг бившият премиер Бойко Борисов в присъствието на австрийския канцлер Вернер Файман на 2 февруари 2011 година.

Тогавашният канцлер на Австрия припомня, че България трябва да изпълни всички критерии до последната точка преди да мисли за свободното пространство. Слонът в стаята се появява, когато австрийска журналистка пита Борисов вярно ли е, че България е най-корумпираната страна в ЕС, а той отвръща нервно, че и българските медии също биха могли да зададат неудобни въпроси на австрийските компании, които работят у нас.

Ако от ГЕРБ са толкова загрижени, че австрийците пак не ни пускат, нека поне млъкнат – за да не напомнят на света непрекъснато, че най-големите корупционери участват под някаква форма в управлението.

12 години по-късно същите отхвърлени държат сметка на Денков, че за няколко месеца не е оправил заварените поразии.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *