Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас

Споделете в:

Фалшиви призовки се разпространяват от името на МВР и други институции у нас. За това алармират от вътрешното министерство. Измамните съобщения гласят ,че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография.

Информацията за разпространението на подобни фалшиви имейли е получена в Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ по линия на Европол.

Измамните съобщения гласят, че жертвите са обект на разследване, свързано с детска порнография, поради което следва да заплатят съответната сума, за да бъде прекратено наказателното производство срещу тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили официалните си национални власти или Европол. Белгийските власти са започнали официално разследване, за което информират и различни новинарски канали. С цел повишаване на информираността и бдителността за подобни измами, Европол е разработил и клип с превантивен характер. Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *