С какви лъжи преди 4 години Илчев става кмет на Провадия – ала балата за наивници продължава

Споделете в:

Годината е 2019-та и има местни избори в Провадия. На избори, като на избори – обещания на килограм. Единия кандидат в Провадия не е местен и идва с голяма заявка в малкия град. Кандидата Жоро Илчев широко промотира близките си отношения с Борисов – тази лъжа се разкрива от щаба на самия Борисов години след това, като измислена стратегия на някой си Митко Педераза (очевидно в София си го знаят кой е), но за гражданите на Провадия това е доста късно, те са се хванали на въдицата.  Представя се новодошлия Илчев в Провадия за голям бизнесмен, стои облегнат на  рамото на Агностиева и Цветанов, впрегва брокерите на гласове и дава много голяма заявка какво той ще направи. Схемата проработва, но 4 години минават и лъжите, празните обещания и изборните манипулации лъсват. Отдела по борба с тероризма в София разкрива част от тях, но това не стига на „големия бизнесмен, милионер“ – иска още 4 години да взема кметска заплата.

Едно,  по едно обещанията разпространени в Провадия с листовки и плакати са следните:

ОБЕЩАНИЕ № 1: Ремонт на централната градска част и уличната мрежа в общината

Същото обещание през 2019г. е можело да бъде дадено от всеки един кандидат. Защото вече в общината е имало изготвен такъв проект от бившия кмет на Провадия. През 2019г. вече е било кандидатствано пред Фонд Земеделие, даже самия Илчев още в началото се изпуска да благодари на предния кмет. Това е цитат от неговата реч, която е влязла в писмен протокол, съхраняван в общината:

Жоро Илчев: „Още един път изказвам благодарност на бившето ръководство за участието в тая програма, тъй като тези пари са изключително необходими за извършване на този ремонт“

Парите са спечелени от предния кмет, изпълнението обаче е „Грамофон свири, майка плаче“. През лятото на 2023г. главния финансист на общината Катя Пеева признава, че Фонд земеделие още не са приели ремонта на центъра и едва след приемането ще преценят дали е качествено и съответно дали да платят или не. Тя признава, че самото плащане към фирмата изпълнител е станало с парите, които от 2014г. стоят спестени по сметка на общината от изпълнението на проекта за Пречиствателна станция.

Всичкото му готово за ремонта на центъра – и проекта, и парите – и Жоро Илчев се осира. Калпаво изпълнение, пари хвърлени на вятъра за озеленяване, подходите за достъпна среда на инвалиди – неадекватни…Ремонта вместо да се изпълни за 3 месеца, отива две години.  А за уличната мрежа в града и по селата да не говорим

ОБЕЩАНИЕ № 2: Саниране на обществени и жилищни сгради

КЪДЕ? През мандат 2019-2023 няма санирани сгради от общината по програма. НУЛА! Предизборна лъжа!

ОБЕЩАНИЕ № 3: Изграждане на многофункционална зала, в която да се провеждат мащабни спортни и културни събития

Гооляяяма лъжа! Ама преди 4 години как се вързаха провадийци, само! КЪДЕ Е? През мандат 2019-2023 няма изградена зала за мащабни спортни събития. НУЛА! Предизборна лъжа!

ОБЕЩАНИЕ № 4: Ремонт на плувния басейн

Аууу! Тоя много лъже! Много е добър в това. За 4 години плувния басейн на Провадия не е даже пипнат, най – много да е останал и без скъпите си помпи. С две думи – да са хванали Химията!

ОБЕЩАНИЕ № 5: Обезопасяване на ЖП линията и подлезите

Нито ЖП линия се обезопаси, нито подлезите ставаха за ползване. Не само не я обезопаси, ами и дори не изчисти около нея. В района на Гимназията от западната страна на жп линията, района от където минават десетки и стотици деца, в знак на протест срещу безхаберието бяха забити плакатите с предизборните обещания на кмета.

„Децата ни газят в боклуци поне два пъти на ден, като отиват и се връщат от училище. Тука не става въпрос дали на някоя гражданка контейнера й е прелял, накъдето и да погледнеш е мръсотия, общината от месеци, а може би година не е чистила тука, на прелеза до Гимназията. От друго място няма от къде да минат децата, това е най – използваното място за преминаване на линията към центъра“ – споделя гражданин.

ОБЕЩАНИЕ № 6: Балнеолечение с минерална и солена вода

Една болезнена рана за Провадия,  която Илчев много добре предизборно напипва, за да гласуват за него преди 4 години. И те гласуват, и чакат, чакат, за да разберат най – накрая подлата му подигравка. Той просто ги е излъгал. Намерението му е било да даде на друг свой колега бизнесмен солената и минерална вода, с което правейки го монополист му харизва балнеолечението. Не успява да направи тази схема, защото го хващат в крачка и избеснява срещу изобличилите го, както при искането му да продаде читалищен двор. Пред разследващите органи се оправдава, че е станала грешка и като си разбрал грешката, ОХ, веднага се поправил. Горкия!

Лъже, маже със замах! Умее го човека! През 2020г. в обръщение към гражданите на Провадия през месец юли‘2020г., по време на интервю в което се отчита казва: „„Знам, че няма да е лесно, но вярвам, че заедно ще направим Провадия един модерен туристически и балнеолечебен курортен град. Имаме всички дадености на историята и природата за да направим Провадия световно известна!“

Да! Направо стана световно известна Провадия, но с разрухата на моста на крепост Овеч, нито стана  туристически, нито балнеологичен курорт.

Останалите ала – бала обещания за алтернативен път (предизборна дъвка от 30 години), подобряване на бизнес климата (клише без покритие) и безплатен интернет (нещо базово, като улично осветление, чистота и сигурност) – няма смисъл да се коментира.

След 4 години набляга на това

За да не стигне пак до това

А да си взема кметската заплата и още нещо, което е вземал 4 години по време на неговото управление. И не, не си мислете, че се има предвид пенсията му, която си я получава от преди да стане кмет! Ехоооо, в тази община Провадия няма ли млади хора, та търсите пенсионерите по листите да ги избирате. И не само по листите – няколко пенсионера, начело с Илчев са си регистрирали кандидатурите да станат кмет на Провадия. Ще станете световно известен град, ако пак гласувате за лъжи като преди 4 години и то от пенсионер, ама друг път!

Даже нормален град няма да станете!

Ала балата за наивници продължава – или пак вярвате на лъжи, или излизате на 29 октомври за да покажете позицията на народа с наказателен вот срещу лъжите, купения и бандитски вот! УСПЕХ ПРОВАДИЯ!

ПП: Чудно само до какво ще доведе коалиционен партньор на ГЕРБ в негово лице да хули и работи срещу ГЕРБ? Много поздрави на Коста Владимиров! Ние не сме за ГЕРБ – ние сме срещу корупцията и нищонеправенето на лицето Жоро Илчев!

Свързана статия:

http://bgregioni.com/2023/01/27/%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%b5-%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%88-%d1%81-%d0%b8%d0%bd%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b1/?fbclid=IwAR3jOV8uj16Ap_35kk6yEO1soB2VOBzdR8O-795F5AyWSPjaaxxSkeurIwE


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *