Полицейска акция се провежда в Провадия

Споделете в:

От две седмици се провежда „тиха“ полицейска акция в провадийско. Проверени били над 40 адреса, привикани и разпитани в отделението на ДАНС във Военноморското училище във Варна били над 30 човека близки, ангажирани и кандидатирани от кандидатът за кмет на СДС Жоро Илчев, иззети били над 90 хил. лв., списъци с егн-та и агитационни материали с лицето на Илчев, това ни разкриха отлично информирани източници от службите. Акцията била под надзора на СГП (Софийска градска прокуратура) тъй като варненската прокуратура и полиция били „пробити“ и щяла да продължи включително и в изборния ден.

Основен заподозрян и двигател на схемата за организиране на купуването бил така наречения от провадийци Петьо Коча.

Вече седем от разпитаните били дали показания в полза на разследването. Предстоели повдигане на обвинения на няколко кандидати за селски кметове.

Според свидетелите приготвените средства били 176 хил. лв. за закупуването на 2500 гласа за определен кандидат за общински кмет. Също така в тези среди се говорело, че има подписана записна заповед от кандидатът за кмет на СДС Жоро Илчев на Петьо Коча.

Ние питаме: колко пари се изхарчиха от варненците с черните джипоове през 2019 година да закарат Жоро Илчев до балотаж. Говори се за 500 хил. лв. Така се говори. И още толкова за втория тур. Тези пари би трябвало вече да „избити“ за да се вадят нови.

Другият ни основателен въпрос е: колко пари се вадят когато си кмет, че можеш да си позволиш да изхарчиш един милион за да станеш кмет?

Май вече е дошло време да се спре изкривения вот за да има реално състезание на идеи и който наистина е по-добрия кмет да си заслужи и да спечели. И затова да има хъс да се старае.

ДА ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО ДА ГЛАСУВАМЕ, ЗА ДА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КУПЕНИЯ ВОТ


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *