Ивайло Илиев е новият врид кмет на Провадия! Катя Пеева се изчервила като „Илчев пред Борисов“

Споделете в:

Жоро Илчев губи битка след битка от кандидатът на ГЕРБ за Провадия Димо Димов

Вместо посочената от Жоро Илчев Катя Пеева избран за временно изпълняващ кмет на Провадия бе бившият общински съветник Ивайло Илиев.

Предложението било гласувано и прието с пълно мнозинство – 20 общински съветника. Т.е. всички.

Припомняме, че Жоро Илчев не издържа на услаждането да не бъде във властта като кмет и след като Борисов го изхвърли от ГЕРБ същия реши да излезе пряко срещу ГЕРБ в Провадия и Димо Димов като кандидат на ГЕРБ, напук на Бойко Борисов. Втората грешка, която направи бе да открадне действащи селски кметове и общински съветници на ГЕРБ и така да саботира изборите на Борисов в малката китна община. И третата фатална грешка бе да настрои провадийци срещу провадийци с организирането на структура за комулиране на платен вот в огромни мащаби, в която били включени дори и кандидат кметове.

По потвърдена информация някой от кандидат кметовете на Жоро Илчев от СДС вече били взети от домовете си и закарани в БОП Варна, където им били провеждани разпити. От вътршни източници от службите тези които си били казали всичко щели да останат свидетели. По смелите и верни на организатора им, спрягания за заместник кмет на Жоро Илчев – Петьо Коча си мълчали и не признавали за дадените им пари за закупуване на хора от селото. На тях щяло да им бъде повдигнато обвинение за икономическо престъпление, след което задължително щели да бъдат разследвани и от новото КОНПИ. А то гласи, че ако обвиняем по икономически членове от НПК има недоказани разходи над 150 хил. лв. му образуват дело, то влиза в съда и недоказаното движимо и недявижимо имущество, както и пари в брой или по банкови сметки биват конфискувани.

А това днес било поредната спечелена битка за Димо Димов и ГЕРБ, защото предложената Катя Пеева е останала само с надеждата да се почуства като кмет за няколко седмици. Че и днес финансистката специална прическа си била правила за снимките като кмет. Но уви!

Хората с някакъв скрит ентусиазъм говорят, че всъщност победата над тандема Жоро Илчев – Петьо Коча всъщност е на цяла Провадия, тъй като общински съветници от всички партии са подрепили предложението ДА НЕ Е ЧОВЕКА НА ИЛЧЕВ-КОЧА!

Така, че кандидатите за кметове на СДС (Илчев-Коча) нека хубаво да си помислят, какво ще разказват пред софийската Прокуратура.

Ако нямат имоти значи освен обвинение нямат какво да им вземе държавата. Но ако са многоимотни и ако искат да се спасят да вземат си разкажат всичко и да посочат КОЙ им е дал парите, дори и да е Илчев. Защото след кандидатите за кметове на СДС софийските прокурори щели да разпитват и хората от списъците. А те ще си кажат кой им ги е дал! За 50 лв. едва ли ще им се занимава с Прокуратурата.

Така е когато тръгнеш само с купуване и заплахи да искаш да ставаш кмет на Провадия и то за твой НЕкъсмет срещу Бойко Борисов, когато е на власт.

Малшанс, алчност или непремерен риск! Каквото и да е този път последствият за много хора, начело с Жоро Илчев и Петьо Коча, ще са трайни!

Бележка на ред.: Врид кмет – временно изпълняващ длъжността кмет


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *