ЦИК обещава да се справи с организацията на вота. Видеонаблюдението – както досега 

Споделете в:

Централната избирателна комисия обеща да се справи с организацията на местните избори. Говорителката Росица Матева посочи, че няма неразрешими проблеми. Ясно е, че видеонаблюдение ще има. То ще се случва както и досега. Машини ще има в 9080 секции. 

11 862 са избирателните секции в страната. Нейкова заяви и че 30 231 са кандидатите за общински съветници, те са повече от тези през 2019 г, когато броят е бил малко над 29 000, а кандидатите за кметове на общини са 1 353 души. За наблюдатели са регистрирани 5 организации, като 270 е броят на наблюдателите.

“Най – важното е да припомним на гражданите, че на 14-ти октомври изтичат два много важни срока- лицата, които имат регистрация в определено населено място, но желаят да упражнят вота си в различно населено място трябва да пуснат заявление, за да гласуват на желаното от тях място до 14-ти октомври. Другият срок е за подаване на декларация за гласуване с подвижна избирателна кутия”, коментира Камелия Нейкова на брифинг пред журналисти.

Вчера ЦИК обяви обществена поръчка за обработка на резултатите от местните избори, включително и от машинното гласуване. Максималната прогнозна стойност на поръчката е 9,36 милиона лева с ДДС. Държавната фирма „Информационно обслужване“ е поканена да даде оферта.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *