Борисов ядосан на Портних заради Илчев

Споделете в:

Бойко Бориосв бил бесен на Иван Портних заради кандидатирането на Жоро Илчев за кмет на Провадия срещу ГЕРБ

Преди няколко дни Борисов много точно даде знак на предизборната си обиколка в Пазарджик, че няма да има прошка за предатели, които играят срещу ГЕРБ с думите: „Ако загубим изборите в градовете става много зле!“

Ситуацията в Провадия е още по-тежка. И за съжаление на Портних и Илчев е единствената в страната.

В Провадия Жоро Илчев не само, че е решил да играе срещу Бойко Борисов, но и си е позволил да открадне от няколко негови селски кмета на села – кметовете на Бозвелийско Иван Параскевов, на Бързица и на още няколко села.

Втория голям необмислен проблем е, че Иван Портних и Жоро Илчев са решили да работят срещу Бойко Бориосв в Провадия точно с коалиционния партньор СДС. Можеше да изберат някоя друга партия или коалиция, но уви!

И третия проблем е, че Илчев е излъгал Иван Портних, че имал съгласието на Бойко Борисов за да се кандидатира за кмет на Провадия от друга партия срещу ГЕРБ, а когато станел отново кмет Бойко Борисов щял да го припознае отново. Жоро Илчев е излъгал и Коста Владимиров, той пък след като чул, че Илчев имал одобрението на Борисов предложил на Янко Станев да го издигнат и той се съгласил. Илчев бил излъгал и Петьо Коча, че Бориосв им е зад гърба и той затова се бил впуснал да му „пазари подкрепа“ (така се говори в градчето) без да се притеснява от полицията. Както на предни избори.

Само, че стана ясно че Бойко Бориосов нямал хич хабер за лъжите на Илчев и действията му заради алчността му отново да се върне на власт като кмет на Провадия.

И в началото на тази седмица Бойко Борисов бил уведомен за самосиндикалните действия и интриги на Жоро Илчев и Борисов веднага потърсил обяснение от депутатите на ГЕРБ. Бил изключително ядосан. Депутатите неудобно мълчали. Телефонирали и разбрали каква бъркотия бил замесил Парашутиста.

Така всъщност се е разплела цялата ситуация

Иван Портних се скарал с Янко Станев, че тръгва срещу него. Янко Станев се скарал на Коста Владимиров, че го е подвел и му е създал дискомфорт с Иван Портних и то в толкова сложна предизборна обстановка във Варна. Борисов е насмел всички варненски депутати барабар с Портних като използвал тежките думи: „Само да минат изборите и ще падат глави“. Провадийските брокери на гласове за Илчев вече осезаемо усетили, че нямат нужния „съпорт“ от полицията (освен от брата на Габровски) и най-вероятно ще имат трайни и тежки последствия.

А провадийци отново ще имат разместен вот, защото според уличните анализи с купен вот се предполага, че Илчев ще вкара поне трима съветника. Изкуствено за съжаление!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *