Планираха ли „Възраждане“, ИТН и БСП вота на недоверие предварително?

Споделете в:

Вчера депутатите от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП внесоха необходимия брой подписи за предложение за гласуване на вот на недоверие към правителството на акад. Николай Денков. Към тях се прсъедини и независимият депутат Радостин Василев, който напусна групата на ППДБ. Самите БСП вчера съобщиха, че ще се включат с подписите си, след като идеята бе обявена от „Възраждане“ в сряда (4 октомври).

В сайта на Народното събрание тази сутрин се появи „Проект на решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет на Република България с министър-председател Николай Денков заради провал на правителството в сектор енергетика“, който бе внесен официално вчера – 5 октомври.

В самият документ обаче датата на предложението е 2 октомври 2023 година. За това сигнализираха вчера Bird.bg. Възниква въпросът:

Предварително ли трите формации планираха да внесат вот на недоверие?

Предвид датата в документа – 2 октомври, можем обосновано да предполагаме именно това. Редно е да се отбележи, че 2 октомври е ден преди в Парламента да се проведат преговори между правителството и протестиращите енергетици. 2 октомври и два дни преди споразумението да бъде прието от депутатите в пленарна зала.

По всичко личи, че упражнението по вот на недоверие на „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП би било нищо повече от елемент в предизборната кампания преди изборите за кметове и общински съветници.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *