Септември е бил най-топлият в историята

Споделете в:

Температурите през изминалия месец септември са били най-високите в историята, отчетени в този период. Септември е бил с 0.93 °C по-топъл от септемврийска температура между 1991-2020 г. и с 0,5 °C  по-горещ от предишния рекорд, поставен през 2020 г.

Някои учени казаха, че са шокирани от мащаба на температурната амплитуда и прогнозират, че 2023 г. е на път да бъде най-топлата в историята.

Политическите лидери на срещата в Париж през 2015 г. се съгласиха да се опитат да задържат покачването на глобалните температури под 1,5C през този век. Учените вярват, че тази година като цяло ще остане под тази граница, но като цяло 2023 г. е почти сигурно най-топлата в историята, предават от BBC. 


Учените в момента се опитват да разберат как широката употреба на изкопаеми горива е повлияла върху температурните промени.


Експерти смятат, че скоростта, с която температурите се повишават, поставя под натиск политическите лидери, които се подготвят за нова среща на върха по въпросите с климата, която предстои в края на месец ноември.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *