Извънредно заседание: Парламентът гласува споразумението между кабинет и протестиращи

Споделете в:

На извънредно заседание парламентът ще гласува споразумението, което беше подписано между правителството и протестиращите миньори и енергетици. До него се стигна след 7-часови преговори.

Гласуването на точките в пленарна зала е, за да е гарантирано, че по споразумението ангажимент поема не само правителството, но и партиите, които го подкрепят.

Споразумението е от 7 точки като най-важното, за което се споразумяха правителството и протестиращите е, че държавата няма да затваря административно въглищни централи. Браншовите организации на „КНСБ“ и „Подкрепа“ вчера не подкрепиха споразумението. То не е подписано от миньорите от Мини Марица изток.

Към момента протестите продължават. Миньорите и енергетици от Мини Марица Изток, които блокираха магистрала Тракия, се очаква днес да кажат дали ще подкрепят подписаното споразумение. Протестиращите енергетици от ТЕЦ и мини Бобов дол заявиха, че няма да вдигнат блокадите на магистрала Струма докато споразумението не бъде гласувано в парламента точка по точка.

Остава и блокадата на Прохода на републиката като протестиращите заявиха, че не са доволни от постигнатото и искат повече конкретика.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *