Съвета пак натри носа на кмета на Провадия! Не му пука, иска втори мандат, ще ги маха!

Споделете в:

Кмета на Провадия, Софиянеца Жоро Илчев, нежелан от местната организация от чиято квота е издигнат и направен кмет на Провадия, вече е взел драстични мерки да си разчисти пътя за втори мандат.

Да припомним! Партията от която Парашутиста Илчев става кмет през 2019г. е ГЕРБ. Тогава той е представен на местните и на централното ръководство от Дияна Агностиева, като тя казва, че е подкрепен от нейния шеф Цветан Цветанов. До Бойко Борисов пък стига чрез Менко Менков. От друга страна кандидатурата му е подпряна от никому неизвестния до тогава в Провадия Куцаров, прочул се с мерака си да става президент на Република България, като самия той е от ромското село Снежина провадийско.  Преди предизборната кампания Бойко Борисов дава ОК на кандидатурата на Софиянеца, който на всяка от малкото му срещи с Борисов му припомнял къде в академията са се засичали, че Борисов така и никога не си го спомня, а когато се сеща кой е си спомня, че е бил много подмолен и нечист човек. Така Парашутиста Илчев е спуснат за кандидат за кмет на Провадия от ПП ГЕРБ, без да е член на ГЕРБ.

Това, което пропуска Агностиева да каже на ръководството е, че Веселин Марешки е истинския откривател на Жоро Илчев за политическа кариера. Запознават се, когато бъдещия кмет на Провадия му иска аудиенция на една бизнес среща в София още през 2016г., на която забележете – бизнесмени  се оплакват от ГЕРБ. Според известен варненски адвокат молбата му за членство във „Воля“ още се пази във варненския офис 🙂

Така без да е член на ГЕРБ, члена на Воля, става кмет от ГЕРБ във варненската община Провадия – звучи малко като виц, но е точно така.

Малко след като е спуснат, Борисов разкарва Цветанов, а Агностиева като приближена му остава на заден план и много му помага. Самата ситуация е разчистила пътя на Парашутиста кмет в Провадия и му остава само да се разправя с местната организация, която се оказва костелив орех и иска резултати от обещанията с които спечели изборите.

Няколко поредни години от кметуването му, местните общински съветници от ГЕРБ не склоняват глава пред Парашутиста. Търсят качество, навременно изпълнение, мисъл в дейността на кмета и подчинените му. Напук кмета софиянец на Провадия не отговаря на въпроси, не обръща внимание на забележките, не изпълнява решения на общински съвет.

Общинския съвет от своя страна вкупом не приемат отчетите му за работа, за изпълнение на бюджет и т.н.

На тоя кмет обаче не му пука! Той си води диалози с избрани фирми. Прави обществени поръчки удобни за конкретни, а заподозре ли, че някой външен ще се яви – дава работата на пряко възлагане, ако е за по – малко пари или обществената поръка се спира. Винаги има за какво, винаги има грешка, която се открива ако са грешните кандидати, ако са правилните грешката се изправя след подписване на договора. В Провадия казват, че начините им са толкова много, че е трудно да се изброят.

Само в общинския съвет ги изобличават директно, културно – но пък директно. И за това на въпроси там кмета не отговаря, за разлика от останалите 264 общини в България. Само там!

На последната лятна сесия на общинския съвет за пореден път съветниците му от ГЕРБ му натриват носа. Заедно с опозицията ГЕРБ – Провадия не приемат Отчет за изпълнението актовете на кмета на община Провадия по влезлите в сила решения на Общински съвет Провадия, приети на заседания през периода от месец декември 2022г. до месец май 2023г.

И с основание! Няколко от решенията на общинския съвет не са изпълнени своевременно, защото от общината не можели да намерят банкова сметка. А всъщност банковата сметка, напр. за дарение на църква по случай 100 – годишнина е изписана директно в решението. И когато председателя на ГЕРБ Провадия и на Общински съвет Провадия Димо Димов изобличава лъжата, това страшно ядосва Парашутиста Илчев, който иска втори мандат като кмет на малка Провадия.

Затова Парашутиста бил твърдо решен да разкара местната организация на ГЕРБ, за да се отърве от изискванията им да се направи нещо за провадийци с 40 – милионния годишен бюджет. Вече по селата и в компании в града е пуснал свои хора да ходят при дейни хора да разказват „Бойко избра Жоро, как не знаеш, той ще е“. С тези увещания ги приканвали към листа на „Жорката“ от нови лица, които се оказват не толкова нови, а стари познайници които връщат „Воля“ и партньорите им на бял кон, само  че под друго партийно име начело с „Жорката“ и руса госпожа зам.кмет със заслуги към ръководното тяло.

Но според стари ръководни кадри от ГЕРБ, както по време на кметуването му общинските съветници от ГЕРБ му натриват носа с изисквания насочени към просперитета на местните хора, така и сега Парашутиста „Жорката“ ще се блъсне в стената на местната организация на ГЕРБ.

Борисов и ръководството на ГЕРБ държат на здравите местни организации, а самото излизане на местната организация в Провадия срещу кмета, който при назначаването му не е бил член на ГЕРБ, а се оказва на Воля, е било по поръка на самото партийно ръководство след дълъг анализ как е дошъл, как се е представил на провадийци като „приятел на Бойко“, как е подходил да проправи път до висшия ръководен състав и т.н.

Даже се шегуват с ген-представянето му на провадийската сцена, за което ще разкажем в следващата публикация, но ще дадем един коз – кефил се бил на „Големия кораб минава“. Бъзика за Парашутиста бил „Минава, минава, 4 години минава, отминавал 2023-та“.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *