Омуртаг е без вода над 40 години

Споделете в:

Жители на градчето проведоха протест днес

Абсурдът в Омуртаг продължава – градът е на воден режим над 40 години вече, като в определени части понякога вода въобще липсва. През последните 12 месеца има раздвижване в осигуряването на аварийно снабдяване, но чешмите са си все сухи. Затова днес по обед жители на градчето затвориха пътя Варна – София в знак на протест.

Според гражданското сдружение „Вода за Омуртаг“ за текущата ситуация е виновен кметът Ешреф Ешрефов. Затова и издигнатите плакатите бяха насочени основно срещу него. На този етап местното ВиК и държавата в лицето на регионалното министерство си били свършили работата. Магдалена Славова от сдружението заяви пред БГНЕС: „Резервоарите са пълни, но водата не може да се пусне, защото двете помпени станции и двата помпени резервоара не могат да функционират. Община Омуртаг 9 месеца не ги възстановява. Това е работа за две седмици. Последните няколко месеца се опитваме по всякакъв начин да накараме общината да го направи. Всеки ден – само обещания и уговорки“.

Протестът на оживения път в разгара на лятото през почивен ден предизвика километрични задръствания. Трудностите бяха и за водачите, и за пътните полицаи. 


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *