Слави Ангелов: Големият проблем е, че в България правосъдието или идва прекалено бавно, или въобще не идва

Споделете в:

Големият проблем е, че е в България правосъдието или идва прекалено бавно, или въобще не идва. Сблъскваме се с един много сериозен проблем – с некомпетентността на твърде много хора в полицията и прокуратурата. Ние дори да имаме завишени наказания, реално нямаме хора, които да прилагат законите. Никакви мерки не са взети. Де факто имаме полиция и прокуратура, които не си вършат работата. Съдът също не си върши работата.

Това заяви пред bTV журналистът Слави Ангелов във връзка с двойното убийство в село Лозен и бруталните случаи на насилие, като например този в Стара Загора, които разтърсиха обществото ни.

„В огромна част от тези случаи става въпрос за глупост и за некомпетентност. Става въпрос за полицаи, прокурори, които са проявили абсолютно малодушие и не са си свършили работата. Не знам защо си плащаме данъците в тази държава. Липсва професионализъм. Освен това, липсва някакъв контрол в прокуратурата и в полицията. В полицията се уволняват някакви хора. Не знам как очакваме така да се решават проблемите“, отбеляза Ангелов.

„Относно случая с моя побой – оказа се, че хората, които пребиха мен, са пребили и още един човек – зъболекар. Аз имам късмета, по моя случай да работи столичната полиция, която има доста опит при разкриването на такъв тип престъпления. Големият проблем е, че просто не се влага желание в разследването на престъпленията. Най-големият проблем за хората и за техния сблъсък с правосъдието, е че съдебният процес в България е твърде формализиран и твърде бавен. Трябва да се вземат мерки така, че тези дела да се придвижват много по-бързо, за да може законът да защитава по-добре жертвите, а не насилниците, както е в момента“, посочи журналистът.

По думите му трябва да се направи комисия, която да говори с полицаи, прокурори и съдии, както и с различни асоциации, и от тези разговори да се направят изводите кое кара процесите у нас да се бавят. Според него съдебният процес в България трябва да бъде много по-бърз и по-ефективен.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *