Кмета на Провадия Илчев, който не е от ГЕРБ, пак излъга! Дом няма да има, загубени са 540 000лв. и 4 години

Споделете в:

Кмета на Провадия Жоро Илчев през 2020г. съобщава пред национални медии: „Започва строежа на нова сграда на социален дом в Провадия“. Новината се преписва от национални ежедневници и местни медии, виси все още на официалната страница на общината. В интервюто си той казва, че строителството на нов дом започва, ще трае няколко месеца и че той слага край със сагата на обитателите на старческия дом в Провадия, които от 26 години живеят в стара  автогара, на метри от жп линия и действаща жп гара. А за реализирането на това вече се е „сборил“ държавата да отпусне 540 000лв.

Да, ама не!

Голяма лъжа, с която държа населението на Провадия в очакване от 2020 до 2023г.

През юли 2023г. лъжата на кмета Софиянец, който ГЕРБ Провадия изхвърлиха от редиците си преди година и половина точно заради лъжи и подмолни игри срещу провадийци, лъсва.

Нищо от строителството на „Новия дом“ не е започнато. Договора с финансиращата оперативна програма  е прекратен, а евросредствата в размер на 540 000лв. безвъзмездна помощ е ЗАГУБЕНА !!!.

Ето интервюто на кмета Жоро Илчев, Софиянец парашутист, спуснат да бъде кмет в китния варненски град:

„Кметът на Община Провадия д.т.н.инж. Жоро Илчев съобщава добрата новина първо пред репортери на голям национален ежедневник. Добрата новина е най – вече  за обитателите на старческия дом в Провадия. А тя е, че през 2021г. започва строежа на нова сграда на социален дом в Провадия.

Край на сагата с обитателите на старческия дом в Провадия, които от 26 години живеят в стара  автогара, на метри от жп линия и действаща жп гара. Те са преместени там, след като през 1994г. Старческия дом изгаря вследствие на пожар. Построената нова сграда за дом на възрастни хора с увреждания, поради недостиг на средства, така и не проработва. До момента парите така и не са намерени, а междувременно сградата става неподходяща да приюти възрастните хора, тъй като вече не отговаря на съвременните изисквания, съобщава кмета инж. Илчев.

Новата сграда, която ще започне да се строи само след няколко месеца ще бъде пригодна за функциите на старчески дом за възрастни хора с увреждания, финансирана с евросредства. Община Провадия е бенефициент и подготвя проект по „Подкрепа за деинституционализания на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания“. Определено е на територията на общината да бъде изграден и разкрит Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, с капацитет 15 души.

Тя ще се намира на общински терен между поликлиниката и болницата и ще е за 15 потребителя. За община Провадия е определена максимална допустима безвъзмездна помощ в размер на 540 000лв.“

През 2021г. зам.кмета на общината също дава интервю пред БНР Варна и казва: „Определени са 340 кв.м. Предвижда се да има дворно пространство, което да бъде оборудвано с градинки, беседки и пейки. Новата сграда ще изпълнява услугата на Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване със среда близка до семейната. Капацитетът ще е за 16 души. Финансирането е по програма „Региони в растеж“ на стойност близо 524 000 лева.“. „А междувременно за построената, но недовършена сграда за старчески дом в Провадия, едната идея е да бъде предложена за довършване от частен инвеститор, който да развива същата социална дейност“, казва от своя страна кметът на града Жоро Илчев в същото интервю, препубликувано в местни новинарски сайтове.

Тук парашутиста Илчев, който мисли само за собствения си комфорт и не му пука за хората, визира огромна сграда на 4 –ри етажа, с огромно РЗП, построена през 90-те години за Нов старчески дом.

Местните жители се възпротивяват на „гениалната му (за печелене на пари)“ идея да даде на частен инвеститор голямата 4-етажна сграда. През годините кмета парашутист Илчев даже имаше намерение да мести болницата в нея. А болницата да я прави старчески дом. Тъпи нецелесъобразни идеи изприказвани само и само да се печели време с които празни приказки се хвърля прах в очите на хората.

Така, докато парите в размер над половин лева са загубени. А лъжата, че до няколко месеца самия той слага „Край на сагата с обитателите на старческия дом в Провадия, които от 26 години живеят в стара  автогара, на метри от жп линия и действаща жп гара.“ – лъсна.

По лошото е, че идват нови и нови лъжи, които са от красиви по – красиви и на всеки му се иска да им вярва!

А истината е проста и фактите са ясни – Провадия има немислещ за хората кмет, неможещ, неорганизиран, несправящ се с дори и с най-обикновените проблеми, губещ готови пари, които ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ да ги усвои се връщат в бюджета на Държавата и се преразпределят на някоя друга община с кмет, КОЙТО МОЖЕ, парашутист, който когато реши може да се прибере в София и да остави в Провадия потоп, който Цветан Цветанов го натресе на ГЕРБ, но те когато го разбраха, че е ЛЪЖЕЦ (дори и за приятелството си с Бойко Борисов) го изхвърлиха от местаната организация и му се е наложило да си плати членския внос във Ветрино, който не може вече да погледне хората в очите, който бяга от хората, които са го пресрещнали на центъра и са му задали няколко въпроса за неизпълнени обещания, да… побягнал е като престъпник от полиция, и се е скрил зад едно дърво, може да ви звучи смешно, но е истина… който асфалтира върху кал, който подарява минералната вода на Провадия на Колелиев – в града се говори срещу скрити акции, който отряза незаконно дърветата в Парк Минерални бани и на компетентните органи отговори, че през Парка е минало Торнадо и е изкоренило дърветата, който с години може да не пусне обществена поръчка докато не намери КОЙ да му върне „ресто“, въпреки че нищо не се случва в града и селата – „да си живеят мизерния живот, аз нали съм богат, когато се намери кой да ми върне „комисионната“ тогава ще им го направя“, който цяла година НЕ МОЖЕ да намери транспортна фирма и въобще не му пука кой как ще пътува от и към селата, който с лекота раздава милионите на провадийци на сметосъбираща фирма без обаче да я контролира и града ТЪНЕ В СМРАД, който с години не ремонтира дървения мост на една от забележителностите на Провадия, което бижу не само прослаявя Провадия, но и града печели от Крепостта Овеч, дано някое дете не пропадне за да се разбърза… могат да се дадат сигурно още много примери за БОГАТИЯ ЧОВЕК ДОШЪЛ ОТ СОФИЯ С БОЛНИ АМБИЦИИ ОСВЕН ПАРИ ДА ИМА И ВЛАСТ, ИЗБРАЛ ЗА НЕЩАСТИЕ – ПРОВАДИЯ!


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *