Най – накрая Димо Димов и кмета на с.Бозвелийско се пребориха за легнал полицай

Споделете в:

Преди време публикувахме публикация „Колко трагедии в Бозвелийско му трябват на кмета на Провадия за да си свърши работата!“ (линк най – долу).

Припомняме, че от 3,5 години кмета на с. Бозвелийско настоява в селото да бъдат поставени легнали полицаи. Идеята е от 2020г., когато кмет на селото става Иван Параскевов. От тогава, вече три години кмета на с. Бозвелийско напомня на местния общински кмет, че управлението е обещало 4 легнали полицая за селото когато той е спечелил кметското място.

От тогава до днешни дни председателя на Общинския съвет Провадия и председател на местната организация на ГЕРБ Димо Димов настоява да бъдат поставени съоръженията, които имат за цел да намалят скоростта на движещите се през селото автомобили за да се спасяят животи.

През юни 2022г. Димо Димов припомня на сесия на общински съвет, че ангажимента за с. Бозвелийско не е изпълнен!

В селото още няма легнали полицаи. Това официално е написано в документ на общината. Писани са докладни, искания, съгласувани с председателя на общинския съвет. Колко пъти, обаче, кмета на селото и председателя на Общинския съвет са припомняли, искали и настоявали за „легнали полицаи“ в Бозвелийско, отдавна е загубена бройката.

На 21 април 2023г. кмета на с. Бозвелийско Иван Параскевов за пореден път е бил в кабинета на кмета Жоро Илчев отново да напомни за легналите полицаи, злокобно разказват служителки в коридорите на общината.

Но на кмета Софиянец-Полубог явно това не му е приоритет за да запазва живота на жителите на Провадия и в селата (защото според него те са по-низши от него, защото той бил богат, а те били простолюдие и могат да мрат в катастрофи), за да има време да си гледа само големите поръчки!

Три години отбиване на искане за нещо животоспасяващо, си е морално падение – дъно!

И това при положение, че в с. Кривня, където е кметската къща, се поставят не един и два легнали полицаи без да има такова искане.

За нещастие на 22 април 2023г. (ден след като Иван Параскевов за пореден път е искал от Жоро (Бирника) Илчев час по-скоро да се сложат легнали полицаи) в тежък инцидент на място загива 22-годишно младо момиче от Провадия. Спътничката и` 18-годишно момиче е настанено в болнично заведение с опасност за живота, а водача на лекия автомобил също е приет в болница, но без опасност за живота му.

Оправдания от там нататък за загубения млад живот няма. Нищо не може да утеши скръбта на близките й. Най – доброто, което може да се направи е да се вземат мерки трагедията да не се повтори.

Веднага след това отново се отправят питания за забавените действия на кмет и подчинената му администрация.

През май месец Димо Димов-председател на ОбС Провадия е още по – суров към непартийния кмет Илчев , който от една година вече кардинално е изключен от ГЕРБ Провадия, точно за неспазване на предизборните си обещания с които преди 4 години излъга провадийци.

Искам да попитам кмета на общината, ако беше тук, дали се сеща на 22 миналия месец, какво се случи в с.Бозвелийско?

Вероятно си спомняте. Имаше тежък инцидент на главния път на селото. Имаше загуба на човешки живот – младо момиче.

Знаете, кметът на Бозвелийско многократно е бил в залата. Коментирали сме изкуствените неравности в населеното място да бъдат изградени. Той ме е запознавал многократните с докладни, които е писал до кмета на общината.

Откакто, г-н Иван Параскевов, стана кмет на Бозвелийско, това му беше първото нещо. Каза за четири легнали полицаи за село Бозвелийско. Въпросът ми е, може би, много закъснял, защото инцидентът се случи. Въпреки, че сме го задавали и преди този въпрос, но лятото наближава и ще се натовари движението. Както знаете, пътя за Шкорпиловци минава през село Бозвелийско.

Ще бъдат ли изградени изкуствени неравности по този път или ще чакаме да се случи нов инцидент?“

Димо Димов продължава настоятелно с искането си да бъдат поставени на ключови места:

„Пред училището е добре, че ги има, но трябва да има на входа на селото. Точно там, където стана инцидента. Там, където искаше и кметът. Кога ще бъдат изградени изкуствени неравности в това село?

Както знаем, в други села бяха изградени такива изкуствени неравности – по три, по четири, там, където няма нужда. Тук, където има нужда, четири години почти, три години и половина – няма.“ – критично заключава председателя на общинския съвет Димов.

Към днешна дата от кмета Софиянец вече е обявено, че такива „легнали полицаи“ ще бъдат сложени в с. Бозвелийско и дейностите са почнали. Най – накрая Димо Димов и кмета на с.Бозвелийско се пребориха за легнал полицай. За съжаление след три години и половина пришпорване на незаинтересования кмет, което обаче промени съдбата на най – малко три семейства и почерни едно.

Сега в село Бозвелийско проекта предвижда да се изпълнят напречни неравности с трапецовидно сечение, да се сигнализират с комбинация от пътни знаци и в двете посоки. Предвижда се изпълнение на пешеходна пътека тип „Зебра“ с информационни надписи откъм бордюрите „ПОГЛЕДНИ“, която ще се сигнализира с пътни знаци двустранно.

Също – Възстановяване на хоризонталната маркировка при кръстовище на км 34+490, като не се променя съществуващата геометрия на кръстовището, възстановяване на двете пешеходни пътеки при кръстовището на км 34+490 и пред училището.

Значи – може! А защо, Софиянецо дошъл да бъдеш кмет на Провадия, не можеше преди това?

Защо един председател на общинския съвет и един кмет на село трябваше да му напомнят, припомнят, искат, изискват, натискат и критикуват толкова дълго време за „легнали полицаи“ в селото докато се разпореди? За да се спасят животи!

Защото те и след 10 и след 20 години отново ще живеят там, а Софиянеца сигурно след като унизително загуби изборите след 2 месеца ще избяга в София и ще се моли новият кмет да не му разрови кражбите на парцели по обстоятелствени проверки и обществените проверки с раздути с по 200% КСС-та заради „дебелите“ комисионни.

Истината е, че на Софиянеца-Полубог не му пука за никой от Провадия и селата, затова и те не го искат повече и ще го накажят!

Вълната на общественото недоволство е на изборите на 29 октомври, всички подобно на ГЕРБ Провадия да го изгонят!

ТРАЙНО!

Свързана статия:  http://bgregioni.com/2023/05/04/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%b8-%d0%b2-%d0%b1%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%be-%d0%bc%d1%83-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2/?fbclid=IwAR0ARET6MRC8uMlQ19l2W7yttlbE2r79vRGyITuiiLoDwA_DDW1m0FGZV9A


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *