Акад. Денков връща на президента втория мандат изпълнен

Споделете в:

Номинираният за премиер от „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ акад. Николай Денков ще върне на президента Румен Радев втория мандат изпълнен. Това ще стане в 11:00 часа.

В петък Денков и Мария Габриел обявиха, че са договорили структурата и състава на бъдещия проектокабинет, който ще бъде ротационен и ще бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС. Предвижда се Денков да бъде премиер първите 9 месеца, а Габриел следващите 9.В петък Денков и Мария Габриел обявиха, че са договорили структурата и състава на бъдещия проектокабинет, който ще бъде ротационен и ще бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС. Предвижда се Денков да бъде премиер първите 9 месеца, а Габриел следващите 9.

В последния момент беше сменен министърът на правосъдието, като постът се предвижда да заеме депутатът от „Демократична България“ Атанас Славов.

Стана ясно и че Асен Василев остава предложението за финансов министър, но няма да бъде вицепремиер. ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общо 132-ма депутати, които са достатъчно, за да бъде подкрепен проектокабинетът в пленарна зала, ако всички гласуват „за“.

Все още не е ясно дали ДПС ще гласуват в подкрепа на бъдещото правителство, след като в петък беше договорена подкрепа от страна на движението за конституционна реформа.

Останалите парламентарни сили обявиха, че ще гласуват против проектокабинета „Денков-Габриел“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *