Гранична полиция се въоръжава срещу фалшивите паспорти

Споделете в:

Главна дирекция ”Гранична полиция” ще похарчи 1 559 566 лв. без ДДС за модернизация на Националния център за борба с фалшиви и подправени документи за пътуване, става ясно от регистъра с обществени поръчки.

За целта ще бъде купено ново оборудване, което ще бъде доставено в София, Бургас и Свиленград. То ще включва 2 броя многофункционални уреди за визуално и спектрално изследване на документи, както и 2 броя специализирани стерео-микроскопи от висок клас с цветна камера и фиброоптично светодиодно осветление. В сумата влиза още закупуването на цветни принтери, модерна камера, осветление и компютър.

Втората обособена позиция на обществената поръчка е за доставка на мобилни системи за нуждите на Националния център за борба с фалшиви документи. Предвижда се закупуването на две такива мобилни системи, които да са трайно монтирани в автомобил. Устройствата ще се управляват чрез лаптоп и трябва да съдържат библиотека с изображения на лични документи на минимум 195 страни. Освен че ще може да чете всякакви чипове в личните документи, оборудването с лицево разпознаване, пише още „Сега“.

Обществената поръчка включва още обучение за работа с новото оборудване в рамките на 3 работни дни по шест учебни часа на общо 6 служители на „Гранична полиция“.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *