Ремонт за 360 000,00 лв. с един човек и „наша“ фирма – как въобще кмета Жоро Илчев гледа провадийци в очите

Споделете в:

Преди седмица написахме за историческия ремонт на 119-та зала в община Провадия, който започна преди три години и още е наникъде.

Има снимки във фейсбук как един човек с месеци прави САМ ремонта на залата, който възлиза на 360 000,00 лв.

Ако не беше истина със сигурност това щеше да звучи като виц, но уви.

Припомняме ви, че първоначално ремонта от самия технически отдел беше остойностен на 170 000,00 лв. На кмета нещо не му хареса и ремонта стана 360 000,00 лв.

Масово провадийци вече си говорят, че кмета Илчев умишлено надува цените на обществените поръчки и ги дава на „наши“ фирми, защото фирмата му от Ковида насам нямала никаква работа и Софиянеца запълвал „дупки“.  

Раздутите обществени поръчки са очевадни.

Софиянеца оставя след себе си потоп.

Иначе как ще си обясните асфалтирането върху кал, ремонта на центъра на Провадия със стотици забележки и наводняване заради сбъркани наклони или фрапантния ремонт на зала 119 – ремонт на стойност 360 хил. лв. с един човек и фирмата на Мечкун. Все едно провадийци са някаква низша класа за Софиянеца, че си позволява най-нагло да ги гледа в очите и да ги лъже, да продължава да ги баламосва – нескопосани ремонти, раздути до безобразие, неглижиране на селата, евтини пейки „захвърлени“ в Парк Минерални бани с цел отбиване на номера, „легнали“ полицаи в село Кривня (където живее), но не и в село Бозвелийско, необезопасен комин в Парк Минерални бани застрашаващ човешки жиовт, необезопасен мост на Калето, където само предния уйкенд са го посетили стотици туристи. Примерите стават все повече и повече… Не ни се искаше да стигаме до там, но дори и при Филчо Филев нямаше такива явни глупости.

Не му пука обаче на кмета – нагло продължава.

В началото на мандата си даже насъска ЧСИ-та да събират данъците още по свирепо, чак им запорираше сметките на провадийци дори за сто лева неплатен данък към общината. Беше тръгнал и да глобява семейства, които са решили за няколко дни да си ремонтират покрива на домовете си. Беше пращал инспектори от общината да им съставят актове, защото трябвало да си изготвят проект. Абе то при Филчо Филев е нямало такива безмислици…

Но да ви кажем каква е логиката видно от снимките човека да реже картона на малки парчета?

Човека е сам, понеже не може сам да си придържа голямото парче картон той го реже на малки за да му е лесно да го прихваща с винтовете.

Само, че картона е огнеупорен, защото Жоро Илчев е пожарникар, а картона е по-ефективен за защита от огън ако се поставят цели парчета.

Огнеупорен картон, обикновена лента между малки парчета картон, а нагоре НЕогнеупорен материал за акустика –

ЛОГИКА НУЛЕВА

ПАРИ ЗА УСВОЯВАНЕ – ЛОГИЧНО МНОГО

ОБЕЩАНИЯ – ХИЛЯДИ

ИЗПЪЛНЕНИЕ – ЩЕ ВИДИМ

И дори едно от гръмките обещания с които излъга хората преди изборите през 2019-та година не осъществи:

Спортна зала – няма, обезшумяване на ЖП линията – няма, чистота – няма, мръсотия до шия, обходен път – няма, дупки по улиците – колкото искаш, балнеолечението – наникъде, Парк Минерални бани – изринати, а едната част заградена, отношенията с Караколев – оправени, Минералните бани остават мечта и явно провадийци ще ги делят с Караколев, туристите – всеки момент някой може да падне от моста на Калето, Музей на солта – наникъде, обещаните надлези станаха прескъпи ремонти на старите подлези, ремонт на стадиона – няма, басейна е трайно празен, Анатоли Атанасов публикува видео как храстите навлизат в пътните платна и провадийци са длъжни да шофират на зиг-заг – действия никакви, кмета е все по-богат, новият кмет сигурно ще довърши зала 119-та и т.н.

Една от най-големите му лъжи може би е, че излъга провадийци, че е приятел с Бойко Борисов.

Преди месец излезе, че Борисов не го е харесвал още от Акдемията, където наистина са се засекли за около година. Определил го е пред кмета на Варна Иван Портних, председателя на ОбщС Провадия Димо Димов и десетина провадийски общински съветници, като нечист човек, подмолен, и непартиен човек. То му личало в очите.

Не че нещо, ама така обрисувана истината изглежда много тъпо.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *