Кмета на Провадия Жоро Илчев отпада като кандидат за кмет от ГЕРБ по заповед на самия Борисов! Кандидатира се от Български възход

Споделете в:

Натресения от Цветан Цветанов за кмет на Провадия Софиянеца Жоро (Данъка) Илчев щял да се кандидатира за кмет на Провадия от партията на ген. Стефан Янев, разбрахме от наши източници в София близки до ГЕРБ.

До това решение на Илчев се стигнало след проведена преди два месеца среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в София.

На нея Борисов ясно показал, че не само че не харесва Илчев, но даже не го е харесвал още от полицейската академия като човек, който още тогава е бил подмолен, подмазващ се, лукав, не бил екипен играч и мислел само как той самия да изпъкне спрямо колегите си представяйки техни заслуги за свои. Все качества които лидера на ГЕРБ не толерирал.

Още на въпросната среща в централата на ГЕРБ Борисов много ясно казал на присъствалия областен лидер на ГЕРБ Иван Портних, че: „този човек, в очите му виждам, че не е партиен човек. Ето на, нарочно от една година не си е плащал членския внос. Познавам хората – с този човек Иване няма да спечелим в Провадия. Чувам, че хората там вече не го хареват. За много неща ги е излъгал. Ей това момче го харесах (сочейки към Димо Димов). Жоро (визирайки Илчев) не го харесвах още в академията. Не е истински човек той, Иване. Аз съм създал партията – организация по организация. Знаеш ли какво е това, как се създава партийна организация, как се запазва, как се поддържа жива? В краен случай предпочитам някъде кмет да нямам, но да имам силна и сплотена организация. И пак ти казвам Иване, този човек няма да е кмет повече. Ей това момче (посочвайки Димо Димов) харесвам. Виж цялата организация е зад него. Сплотени са. Това е което ме радва!“

След тази среща Жоро Илчев е останал в ступор.

Не знаел кой път да хване.

Близки до него тогава му дали надежда, че може да спечели изборите дори и явявайки се от друга партия. И много хора щели да го подкрепят.

Така Илчев се е сетил за срещата си с генерал Стефан Янев на приема на Президента на 24 май 2022 г., когато техен общ приятел ги е запознал. 

Преди няколко дни виждайки, че няма надежда Борисов да си промени решението Илчев се е срещнал с генерала и според нашите източници Стефан Янев дал съгласието си сегашния кмет от ГЕРБ да се кандидатира в Провадия от неговата партия.

Решението било взето и даже майката на зам. кмета Коста Владимиров се похвалила на няколко нейни приятелки, които била зклела да пазят тайна! Но в малките градчета тайните трудно се запазват…

Обявяването на официалната кандидатура на Жоро Илчев за кандидат кмет от Български възход било запланувано да стане в края на август.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *