Излъга ли кмета на Провадия за дарена линейка?

Споделете в:

На 14 април 2020г. националната телевизия БНТ съобщава в национален ефир новина за Община Провадия. „За да има адекватна медицинска помощ, общината получи оборудвана линейка като дарение.“ – се казва в репортажа. Интервю дава и новия тогава кмет – придошлия от София да става кмет на Провадия Жоро Илчев.

„Дарението на линейката“ директно се свързва с човек от с.Снежина с мераци за президентството, който на събрание преди местните избори представя пред Провадия непознатия за жителите на Провадия Жоро Илчев. След репортажа в БНТ последват и други, а самия Илчев се хвали пред администрацията „видяхте ли и линейка им докарах“.

От спешния център във Варна, чиито филиал е провадийското спешно, отричат да са ползвали линейката за тяхната специализирана дейност и прехвърлят топката, че може би общината я ползва за специфични дейности.

Дарената линейка провадийци си спомнят как престоява с месеци пред сградата на общината. Шофьор на линейката пък в следващ репортаж на медиите се вижда, че е представител на самия дарител – приближения до Илчев човек от с.Снежина.

Линейката се появява пак в публичното пространство по време на масовото ваксиниране и след това изчезва от полезрението на хората.

Отчета за даренията за 2020г. на Община Провадия обаче сочи, че няма записани дарения на пътни – превозни средства. На линейка – също.

Излъга ли кмета на Провадия за дарена линейка? Къде остана тази „модерна линейка“ сега?

Защо я няма отчетена като дарение в Община Провадия и Спешен център?

Може би ще се чуе някакво оправдание, под формата на „обмислено предварително обяснение“, но не това е най – важното. По – важното е като ви каже кмета на Провадия софиянеца Жоро Илчев „добър ден“, да си направите сверка със собствените си сетива ден ли е въобще.

Темата е начало на серия от собствени разследвания, които ще направим за зависимостите в Провадия оплетени като свински черва.


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *