Идват българските комит(ц)и: След Гоце ще се изтрепем патреотично и за Крали Марко

Споделете в:

Крайно време е да се изпокараме със съседите и за Крали Марко. Чий е този юнак в крайна сметка? Българин, сърбин, македонец? Ето ви тема за предизборен дебат. Патреотите дремят, вместо да се хвърлят в люта историческо-политическа битка за Марко Кралевити… Щото нали, той може да е сърбин, но искал да е българин, но е и последният македонски крал… Кавга за чудо и приказ ще стане.

Да знаете: България е над всичко и всички. България е била велика империя! Българите идват от Иран и сме по-древен народ от шумерите. Не, не, май идваме от Южен Сибир и Северна Монголия. Траките са по-древни от древните гърци. Троянската война е тракийска. Древни гърци реално не е имало, били са траки. За нашите националисти гърците са гадни византийци. Мразят турците, защото… ясно защо – трябва да бъдат мразени за онези 500 години. Сърбите са гадняри, които все ни забиват нож в гърба. Румънците, тези мамалигари, посегнаха на Добруджа, мамицата им. НАТО са мръсници, които виждат България като военна база. ЕС са гадове – обещаваха мед и масло, а сме на опашката по всичко. Американците пък искат да обезлюдят България и да си я превърнат в техен щат. Украинските бежанци са нахални, харчат наши пари и карат джипове. Скопие води антибългарска политика, македонците, тия скапаняци, ни мразят заради Самуил и Гоце.

Освен това всички врагове на България са против Путин, мамка им! Те знаят ли кой ни освободил, бе?! Таман два пъти!

Бъл-га-ри, ю-на-ци! Хоро в реката. Хоро в рилско езеро. Всички български националисти са Левски и Ботев, нищо по-малко. Татуировки. Гледат лошо. Накичени по празници с калпаци, обути в потури и запасали пищови и саби. Страхотия. Съседите треперят, зъбите им тракат от страх: Бягайте, че идват ония страшните български комици. Пардон – комити… Всъщност комплексари.

Философията на домораслите националисти е да мразят. Те мразят всичко и всички. Дори когато хвалят български епизоди от историята, те мразят другите, които говорят за тях – от ревност.

Понякога изпадат в раздвоение на личността. Например срещу ЕС крещят евродепутати патриоти, които си живеят царски със заплати в евро. Но иначе еврото щяло да ни зароби. Милите „роби“…

Искат да излезем от Евросъюза, но не казват къде да влезем. в мечтания от Путин „руски мир“, който не съществува? В Евразия? Каде е това?

Настояват да не даваме оръжие и военна техника на Украйна, но постоянно искат да се помага на нас. Скъпи били самолетите, но и съветските танкове не си ги даваме, нищо, че не могат да излязат от казармите на собствен ход… Освен няколко, които да участват в паради.

Националист в България е професия. Колкото по-креслив и бабаит си, толкова по-добре платен. И толкова по-голям мачо.

Съществуват поне десет националистически партии, наричащи се „патриоти“. Сякаш само те обичат България. Положението обаче е „много вожд, малко индианец“. Все са войводи, а четници нямааа…

Северна Македония е дежурна тема за вдигане на шум. Гоце Делчев е превърнат в чалга хит. Всички „патреоти“ са политчалгари. Без скандали и присъствието им в тв студиата ще бъдат забравени след два дни. И няма да липсват на никого, освен на себе си.

151-а годишнина от рождението на Гоце Делчев бе за националистите прекрасен старт на предизборната кампания. Голям вой за репресивни мерки по границата, спрени българи, отиващи в Скопие, за да почетат големия революционер. Сетили се. Години наред същите тези хора нито бяха чували, нито са напирали да пътуват до паметника в столицата на Северна Македония. Който уважава Гоце и това, което е направил за свободата на македонци и българи, намира начин да го почете и у нас. Знаят се къде са неговите паметници. Знае се и лобното място. Но сега е удобно да се ръсят клишета и да се издигат кухи лозунги, защото идват избори.

Всичкото „патреот“ се натиска за парламента. Битката е жестока и междуособна. „Възраждане“ води на останалите поне с две гърди. ВМРО не може да отлепи от дъното, но е с големи претенции. „Атака“ е в реанимацията. Формацията на Валери Симеонов е забравена, както е забравен и самият той. В същото положение е и Марешки. Дори да се обединят под някакъв предизборен слоган, състоянието им е несъвместимо с политическия живот. Костадинов също е пътник, но в момента е шлагер и живее с чувството за безсмъртие. Това е присъщо за водачите от национал-патриотичния сектор. Но си остават чалга хит: Чака-рака анти НАТО, чака-рака – да живее СССР, чака-рака копейки ни дай…  Ще мине като варицела (дребна шарка): неприятна, но се лекува успешно.

Явор Божанков неотдавна забеляза/предупреди, че „Лявото в последно време заприличва на лош двойник на „Възраждане“. Но е вярно и обратното, защото всичко изкривено националистическо идва от БКП, под знамето на патриотизма. Както и Борисов и неговият ГЕРБ, разбира се. И не само…

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *