Може ли да пресечеш с инвалидна или бебешка количка в Провадия – края на новоремонтирания център  

Споделете в:

Преди седмица показахме как се е направил единия край на центъра на Провадия. Там ремонтните дейности по обновяване на новия център са приключили. Провадия и нейните жители трябва да се радват на нов и обновен център, но забележките са толкова много, че площада става причина за подигравка на управляващите.

Това е другия край на центъра, чиито злощастен ремонт е непрестанен повод за подигравка на управниците. След всеки дъжд в мрежите хората се канят да получат от „ботушите, които раздава кмета“, „да пускат лодки“, „да плуват“ и т.н.

Забелязвате ли нещо?

Плочника на центъра приключва до главен път Провадия – Айтос. Това е главната улица „Св. Св. Кирил и Методий“ на прословутата Провадия. Пешеходната пътека е обозначена по всички правила със знаци от по над 100лв., разказват граждани. Само че, на тази пешеходна пътека не може да пресече инвалид с инвалидна количка или майка с бебешка количка тъй като бордюра е висок и не е направен достъп до тротоара.

Както се вижда на снимката първия знак обозначаващ „пешеходна пътека“ ясно регламентира откъде трябва да пресекат майките с количките. Има и втори знак обозначаващ „пешеходна пътека“, както и трети пътен елемент със същата функция – това само от едната страна на пътя. Общо около 500лв. най – вероятно е платила Община Провадия само за едната страна на пешеходната пътека за безсмислени знаци след своята простотия. Може ли да наречем „простотия“ изпращането на майки с бебешки колички и техните бебета и хората, които ползват инвалидни колички на мястото обезначено с въпросителен знак на горната снимка (под колелата на камиона)? Да видим още веднъж ситуацията …

Със знак с номер 1 е обозначено къде е пешеходната пътека. Върху знака има соларно панелче – да се вижда и през нощта. С 2 сме означили осветителното тяло, което осветява пешеходната пътека, а с 3 е означен втория пътен знак за пешеходна пътека. И пак подчертаваме – това е само от едната страна. Нататък – на мястото обозначено с 4 бебешка или инвалидна количка не може да премине поради липсата на достъпна среда и висок бордюр. Те могат да преминат на мястото, което сме обозначили с 5. Но там няма пешеходна пътека, този достъп до новия плочник на центъра в Провадия се врязва в пътя без нито един обозначителен знак и на завой.

Този достъп до центъра на Провадия е направен по време на новия ремонт.

И води директно до под гумите на някой камион.

Този път за преминаване на бебешки и инвалидни колички въобще не е обозначен на пътя, за шофьорите, които там правят завой. Ако има ситуация, кой ще е отговорен? „Няма ли въобще мисъл у този, който се разпорежда в общината?“ пита гражданин в местните социални мрежи.

Гледайки тази снимка всеки може да си отговори сам на въпроса.

А къде ли ще спре камион с шофьор не познаващ пътната обстановка в Провадия и простотиите там. Тук където е спрял този камион – преди обозначена пешеходна пътека или там където в нищото, на завой и без един предупредителен знак  се налага да пресичат хора в неравностойно положение с инвалидни колички и млади майки с бебенцата си в бебешки колички?

Ако минавате през гр. Провадия с превозно средство – внимавайте! – разни управници, разпореждайки се с общински средства са заложили клопки на винаги виновните шофьори – на вас се пада да пазите бебешките колички, защото те, ръководещите община Провадия доказват, не само че не могат, а и не искат, не ги интересува. Важно е за тях парите да се въртят, ремонтни работи да има! Има ли достъпна среда до новия център – ще рекат – ИМА, за тях не е от значение, че води до под нечии гуми и даже шофьора ще е виновен. Но за този, който има загуба не е важно кой е виновен и дали ще понесе наказание – загубата му никой няма да я върне. ЗАТОВА – айде ненаядения, който се разпорежда и управлява  в Провадия   – ВЗЕМИ КОЛКОТО ИСКАШ 10, 20, 30 хиляди от бюджета на Провадия и осигури сигурността на бебетата в бебешките колички, пресичащи към и от новоремонтирания център на Провадия и на хората в неравностойно положение с инвалидни колички. Линк към предходната статия по същия повод „Как асфалтират в Провадия – началото на новоремонтирания център“

Как асфалтират в Провадия – началото на новоремонтирания център


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *