Радост за скиорите: Сняг заваля в българските зимни курорти Банско и Пампорово

Споделете в:

Сняг заваля в българските зимни курорти Банско и Пампорово. Това се вижда на уеб камерите, на които българските и чуждестранните туристи се наслаждават на зимните спортове у нас. Синоптиците прогнозират, че ще натрупа до 30 см.

Зимата обхваща със своята снежна прегръдка склоновете на Пирин и Родопите и кара туристите и местната туристическа индустрия да мечтаят за предстоящите вълнуващи дни

Припомняме ви, че тази зима много европейски курорти останаха без снежна настилка, а в Пампорово, Банско и Боровец направиха чудеса, за да осигурят на своите гости писти за ски.

По високите части в Боровец към този час има мъгла. В курорта с надежда очакват да завали сняг.

Сняг най-после падна в Пампорово и деца избягаха от час по математика в София, за да дойдат в курорта и да карат ски. Усещането да караш ски на естествен сняг е приятно, защото това е суперсняг, а не фалшив, каза едно от децата по Нова телевизия.

Директорът на ски зоната Стефан Присадов пък допълни: През последните 24 часа имаме около 15-20 см нова снежна покривка естествен сняг и към момента с изкуствения сняг снежната покривка е между 50 и 60 см. Надяваме се през следващите дни да имаме още снеговалежи. В момента имаме 6 отворени писти и три лифта работят, но не бих казал, че снегът може да се нарече точно спасяване на туризма. Към момента нямам информация за отказани резервации, а това, което аз имам като информация е, че до края на февруари в курортен комплекс Пампорово заетостта е на 100 процента. Молихме се за сняг и Господ ни чу.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *