Донев: Властта е до време, последствията от глупавите управленски решения трайни

Споделете в:

Искам да ви припомня клетвата, която дадохме преди четири месеца- Да спазваме законите в страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

Тогава поисках от вас работа на 100%, умни решения и смисъл за българските граждани. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в моите очаквания. Не губете връзката си с хората и търсете решенията, които реално подобряват живота на всеки един български гражданин въпреки сложната политическа обстановка.

С тези думи служебният премиер Гълъб Донев откри днешното заседание на МС.

„Служебното правителство е временна власт, познаваме добре Конституцията и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон- Властта е временна, дори и най-дългоуправлявалият притежава власт до време.

Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими, не го забравяйте. В сряда, както е добре известно, започва редовно заседание на МС, започваме работа с обсъждането на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства.

Право на тази помощ ще имат семейства с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия от 2022г. както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военни инвалиди и в военнопострадали. Вицепремиерът Лазаров ще докладва проекта на постановление“, обясни още Донев.

ФрогНюз


Споделете в:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *